Пожарът в Рила се разраства

  • 24 август 2024 08:01

  • 2148
  • 3
Пожарът в Рила се разраства
© Pixabay

Пожарът в Рила се разраства, информира Нова телевизия.

Гори над дупнишкото село Бистрица. Огънят гори в труднодостъпен терен на около 2300 метра надморска височина.

Пожар избухна над дупнишкото село Бистрица

Пожарът е обхванал незначителна територия. На място са екипи от огнеборци, но без техника. Засега не са изпращани служители на Горско стопанство-Дупница. Дотам няма и път. Преди години наблизо е имало обитавана хижа "Комсомолец", казаха планинари.

„Пожарът е под Черни връх в Рила. Той е във високопланински терен и е обхванал суха растителност. Огънят е низов, но е навлязъл в гора”, посочи говорителят на Областната дирекция на полицията в Кюстендил Катя Табачка.

В социалните мрежи беше обявено, че за събота се набират доброволци да се включат в гасенето. Те трябва да са добре екипирани и оборудвани за работа във високата част в планината, а сборният пункт е пред кметството в село Самораново.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2148 3

Коментари 3

Добави коментар
София

2024.08.24 | 09:05

2
Бойко,пожарникара нали купи самолети за гасене на пожари използвайте ги !!!!!!
Баце

2024.08.24 | 09:40

3
Да ти ева майката, глупак!

2024.08.24 | 08:23

1
Най-попyлярното и eфeктивно сpeдство за отслабванe в света блокиpа апетита и човек отслабва без усилия. Сега няма нужда да ходите на диeти, да ходите на фитнeс, да се измъчвате от глад. Помага на абсолютно всички, пpосто опитайте и завинаги ще забpавите за излишните килогpами. Ето това лeкаpство:----> use.my/ketoex

Добави коментар

Водещи новини