В Силистра задържаха мъж, шофирал с над четири промила алкохол

  • 06 август 2024 10:48

  • 391
  • 0
В Силистра задържаха мъж, шофирал с над четири промила алкохол
© Булфото

Мъж на 46 години е задържана за шофиране след употреба на алкохол в Силистра, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Вчера следобед той бил спрян за проверка от пътни полицаи, пред които представил свидетелство за управление на моторно превозно средство по чуждестранен образец. Пробата му с дрегер отчела 4.01 промила алкохолно съдържание в издишания въздух. 

Мъжът е отказал да даде кръвна проба и е задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

Посред бял ден: Шофьор на 3 промила и амфетамини в кръвта

При друг случай от вчера 51-годишен мъж е установен да шофира след употреба на наркотици. Той управлявал лек автомобил в Силистра и бил спрян за полицейска проверка. С техническо средство било установено, че е седнал зад волана след употреба на кокаин. Водачът е дал кръвна проба, задържан е за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

По данни на Областната дирекция на МВР през миналата година в региона са установени 209 случая на управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол, от тях 124 - с концентрация до 1,2 промила, а 85 - с концентрация над 1,2 промила. Случаите на шофиране под въздействие на наркотици през годината са били 74.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
391 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини