Момчета запалили умишлено пожар в къща в село

  • 02 август 2024 11:59

  • 423
  • 0
Момчета запалили умишлено пожар в къща в село
© Pixabay

Две момчета на по седем години са установени като автори на палеж на къща в село Габровница, община Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Около 15: 40 часа на 26 юли те умишлено подпалили къщата на местен жител на 42 години. Огънят унищожил цялата покривна конструкция – около 120 квадратни метра и част от домакинските уреди и посуда, а благодарение намесата на огнеборците от Монтана била спасена останалата част от дома и имущество в двора на имота.

В хода на разследването са извършени разпити на свидетели и са събрани веществени доказателства за престъплението. Образувано е досъдебно производство по член 331 от Наказателния кодекс.

Потушен е пожарът в района на учебен полигон „Елена“

От полицейската дирекция в Монтана съобщиха за БТА, че подобно престъпление, извършено от толкова малки деца, скоро в региона не е имало.

През първите шест месеца на тази година в региона има 21 умишлени палежа, а през 2023 година – 44 умишлени палежа. Най-често са били запалвани автомобили, къщи, входни врати на домове, ниви със земеделска продукция, фураж за храна на животни и т.н., уточниха от полицията.

Последвайте канала на

Десислава Станева
423 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини