Полицията в Ямбол предприема мерки за опазването на реда през празниците

  • 05 септември 2012 16:09

  • 575
  • 0
Полицията в Ямбол предприема мерки за опазването на реда през празниците
©

За осигуряване на спокойни празнични дни Областната дирекция на МВР - Ямбол е предприела множество мерки за опазването на обществения ред и гарантиране сигурността на гражданите при честването на официалните празници 6 септември – Деня на Съединението и 22 септември – Деня на Независимостта на България, уверяват от полицията.

При проведените срещи с органите на местното самоуправление и местната администрация в областта са уточнени местата и характера на честванията на официалните празници. В тази връзка в съответните районни управления на полицията са разработени планове за охрана на обектите и местата на тържествени чествания и публични прояви, като при необходимост ще бъде осигурено допълнително полицейско присъствие. При подготовката и провеждането на полицейските мероприятия ще се акцентира върху стриктното изпълнение на нормативните разпоредби, свързани с недопускане извършването на терористични актове, криминални престъпления и нарушения на обществения ред.

Служителите от ОДМВР - Ямбол ще изпълняват и редица допълнителни мерки по осигуряване на безопасността на движението в региона. Оптимизирани са разстановките на силите и средствата на входовете и изходите на АМ "Тракия", по най-натоварените трасета /път I-7 и път І-6/ и цялата пътната мрежа. Полицейските служители ще подпомагат и регулират движението при необходимост. По време на празничните дни пътните полицаи ще следят за спазването на скоростните режими, управлението на МПС след употреба на алкохол и без правоспособност, използване на обезопасителните системи, наличие на Гражданска отговорност, винетен стикер и други изисквания на Закона за движение по пътищата.

На пътя ще се извършва и контрол за спазването на забраната за движение по автомагистрали, І-ви клас пътища и част от пътищата ІІ-ри клас на тежкотоварни автомобили с повече от две оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника в интервала от 16,00 ч. до 22,00 ч. в последния работен ден или предпразничен ден, както и за последния почивен или празничен ден от седмицата.

Последвайте канала на

Десислава Станева
575 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини