Хванаха кокаин за над 1 000 000 лева на "Капитан Андреево"

  • 15 юли 2024 12:09

  • 893
  • 1
Хванаха кокаин за над 1 000 000 лева на "Капитан Андреево"
© Агенция Митници

Митническите служители откриха над 3 кг кокаин при проверка на товарен автомобил, излизащ от страната. Нарушението е разкрито в рамките на съвместната операция между органите на Агенция "Митници", ГД "Борба с организираната престъпност", ГД "Гранична полиция" и Национална агенция за приходите с цел противодействие на контрабандата.

На 11.07.2024 г. на МП Капитан Андреево на трасе „Изходящи товарни автомобили“ пристига товарен автомобил с турски регистрационен номер, управляван от турски гражданин. Превозното средство, пътуващо от Нидерландия и Германия през България за Турция, e cелектирано за щателна митническа проверка.

Има арестуван българин за задържания кокаин за милиарди евро в Германия

В хода на контролните действия митническите служители от отдел „Борба с наркотрафика“ откриват, че в хладилника, намиращ се в шофьорската кабина под хранителни продукти,  са укрити три пакета, опаковани със стреч фолио.

При отваряне на един от пакетите установяват наличието на бяло прахообразно вещество, което при направен полеви тест е реагирало положително на кокаин.

Общото установено и задържано количество кокаин е 3240 грама на стойност 1 018 656 лева, оценен за нуждите на съдебната система.

По време на проверката  водачът е направил опит да избяга в посока Турция като е задържан от митническите служители. 

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково, съобщават от Агенция "Митници".

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
893 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.07.15 | 16:41

1
Искате луд сeкc за 3 чaса, силна еpeкция, продължителна липса на еякyлация и повишен тeстостеpон! Сега е възможно и бeзoпасно, лично го изпpобвах! И прочетох за този метод тук:----> use.my/woodman

Добави коментар

Водещи новини