Обесване е причината за смъртта на арестанта в Ямбол, сочи съдебно-медицинската експертиза

  • 12 юли 2024 14:42

  • 3342
  • 3
Обесване е причината за смъртта на арестанта в Ямбол, сочи съдебно-медицинската експертиза
© Pixabay

Обесване е причината за смъртта на 32-годишния мъж в полицейски арест в Ямбол, сочи съдебно-медицинската експертиза. Предстои да бъде назначена и видео-техническа експертиза със записите от камерите в помещението за задържане, съобщиха от Окръжната прокуратура.

При аутопсията не са установени видими травматични увреждания, кръвонасядания, наранявания или подутини в областта на главата и мозъка. Причина за настъпване на смъртта е остра дихателна недостатъчност вследствие механична асфиксия, което се дължи на обесване, според заключението в съдебно-медицинската експертиза.

Тялото на мъжа беше открито в ареста в ранната сутрин на 6 юли, часове след като е бил задържан за притежание на наркотици. Окръжната прокуратура в Ямбол образува досъдебно производство по чл. 115 за причиняване на смърт, но не изключи и версията самоубийство. 

Министър Стоянов за починалия арестант: Опитал е да се самонарани и е буйствал

Според близките на починалия става въпрос за превишаване на полицейските правомощия и упражнено насилие. „Съмненията ни са ни, че е бит, тормозен и принуден да се самообеси“, каза преди дни за БТА Нели Динева, леля на починалия.

Междувременно започна и дисциплинарно производство срещу полицейски служител и вътрешна проверка, разпоредени от директора на Областната дирекция на МВР в Ямбол старши комисар Иван Русев. Случаят коментира и служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов.

По случая са разпитани шестима свидетели. Очакват се и резултатите от химико-токсикологична експертиза на кръвта на починалия мъж, допълват от прокуратурата.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3342 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.07.12 | 16:36

3
питайте топ амболския каун динкодинев той знае какво е станало

2024.07.12 | 16:16

2
Ченгелите са го убили и сега се прикриват. Човек да се чуди от кого да го е страх повече - от полицаи или от бандити.
ВЪЖЕ В АРЕСТА

2024.07.12 | 15:28

1
ПОЛИЦИЯТА СИ ЗАМИТА СЛЕДИТЕ

Добави коментар

Водещи новини