65-годишна даде 5490 лв. на ало измамници

  • 04 юли 2024 10:48

  • 280
  • 1
65-годишна даде 5490 лв. на ало измамници
© Pixabay

Жена от Стара Загора на 65 години даде на телефонни измамници близо 5500 лева. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в града.

Пред органите на реда вчера тя е подала сигнал, че е получила обаждане по интернет приложение от мъж, който се е представил като „инспектор Тодор Павлов от Първо районно управление“.

Той въвел жената в заблуждение, че е извършила злоупотреба, като е откраднала пари от резервния фонд на Българска народна банка.

Възрастна жена е станала жертва на телефонна измама в Казанлък

Парите били преведени по нейна сметка в банката и трябвало веднага да ги върне, като ги изпрати на посочено от него лице. След като била въведена в заблуждение, жената превела сумата от 5490 лева.

По случая е образувано досъдебно производство, съобщава БТА. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
280 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Габи

2024.07.04 | 13:29

1
По-любопитно е от къде имат и защо държат в къщи толкова пари тези ожалвани пенсионери. Те сигорно са от получаващите всяка година коледни и велигденски добавки, социални и енергйни помощи. Това са Бойковите протежета, укривали доходите си или мързелували цял живот. Нормалните хора трябва да гласуват за партия, която спре созиалните пенсии за старост и непрекъснатото увеличаване само на минималните пенсии.

Добави коментар

Водещи новини