Намаляват тежките катастрофи и ранените в област Сливен през първото тримесечие на 2024 година

  • 25 юни 2024 15:00

  • 1329
  • 0
Намаляват тежките катастрофи и ранените в област Сливен през първото тримесечие на 2024 година
© Gettyimages

Намаляват тежките пътно-транспортни произшествия (ПТП) и ранените в област Сливен през първото тримесечие на 2024 година. Това стана ясно на днешното заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата, съобщиха от областната администрация.

Общо 102 са регистрираните катастрофи за посочения период, като 26 от тях са тежки, съобщи Илиян Николов, началник на сектор „Пътна полиция“ в ОДМВР-Сливен. При пътните инциденти има двама загинали и 28 ранени. Данните сочат, че само един от пострадалите е пешеходец. За същия период на мината година са отчетени 33 тежки ПТП с двама загинали и 42 ранени.

В последното тримесечие на 2023 г.  в област Сливен са настъпили общо 40 тежки катастрофи, като броят на жертвите е общо осем. 

За денонощие МВР установи 33-ма пияни и 16 дрогирани шофьори

Участниците в комисията бяха запознати с дейностите по безопасност на движението, включително текущите и предстоящи ремонти на пътни настилки в област Сливен.

Сред обсъжданите теми бе изграждането на т. нар. „капан“, където да бъдат отвеждани и задържани безстопанствени животни, които са рисков фактор за движението по пътищата. Коментирана беше и ситуацията с индивидуалните електрически превозни средства, чиито водачи създават проблеми в пешеходните зони и по тротоарите.

Друг акцент в работата на комисията е подготовката и отбелязването на 29 юни – Национален ден на безопасността на движението по пътищата. Тази година фокусът е върху инициативите за опазване на живота и здравето на децата на пътя.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1329 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини