Голямо количество контрабандни парфюми и цигари задържаха митничари

  • 25 юни 2024 12:30

  • 464
  • 1
Голямо количество контрабандни парфюми и цигари задържаха митничари
© Агенция Митници

Митническите служители на Митнически пункт Лесово откриха контрабандни 25 619 опаковки парфюми и 69 000 къса (3450 кутии) цигари в товарен автомобил, превозващ по документи пластмасови кофи.

Проверката е извършена в рамките на съвместната операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност" и Национална агенция за приходите.

На 23.06.2024 г. товарният автомобил с чужда регистрация пристига на МП Лесово на входящо трасе от Турция, управляван от украински гражданин с инициали B.Y. Според представените от водача документи, той е превозвал палети с пластмасови кофи от Турция за Украйна през България.

Митнически служители селектират превозното средство за щателна проверка. В хода на контролните действия инспекторите установяват, че вместо декларираните пластмасови изделия, всички опаковани палети в товарното помещение съдържат кашони с контрабандни парфюми и цигари.

Установени са общо недекларирани  25 619 опаковки парфюми и тоалетни води - всички с обозначения на различни световноизвестни търговски марки, както и 69 000 къса (3450 кутии) цигари от две търговски марки, с турски акцизен бандерол.

Спипаха над 20 000 стоки менте на ГКПП „Лесово“

Контрабандните „маркови“ парфюми и цигари са задържани. Образувано е досъдебно производство от разследващ митнически инспектор по описа на ТД Митница Бургас, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура-Ямбол. Работата по случая продължава.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
464 1

Коментари 1

Добави коментар
Кога

2024.06.25 | 15:25

1
КОГА ЩЕ НИ ПОКАЖЕТЕ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА КАК ВЛАСТИТЕ УНИЩОЖАВАТ ЦИГАРИТЕ В ПЕЩИТЕ И ИЗЛИВАТ МЕНТЕ ПАРФЮМИТЕ В НЯКАКВА КАНАЛИЗАЦИЯ. ЦИГАРИТЕ СА С ПРИМЕС НА КАНАБИС, ТАКА СЕ ГОВОРИ, ЗА ЗАРИБЯВАНЕ.

Добави коментар

Водещи новини