Продължава работата по гасенето на пожарите в Сакар планина

  • 24 юни 2024 16:50

  • 484
  • 1
Продължава работата по гасенето на пожарите в Сакар планина
© Булфото

Огнеборците от Областната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Хасково и към този час продължават работа по потушаване на пожарите, които тръгнаха в неделя привечер в района на Сакар планина в област Хасково.

По информация от областния управител на Хасково Гинка Райчева, макар да има локализация на районите, в които огънят продължава да гори, между селата Изворово и Оряхово и Дрипчево, на териториите на общините Харманли и Любимец, ситуацията все още остава напрегната.

"Има екипи, които работят на терен от няколко часа. Огнеборците се опитват да пресекат огъня в горящите територии с насрещно палене. Засега ситуацията остава под контрол", коментира за БТА Гинка Райчева.

"Правим просеки, опитваме се да пресечем разрастването на пожара", коментира старши комисар Митко Чакалов, директор на Областната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Хасково.

Два пожара горят в Сакар

Пожарът между сакарските села се разраства и вече се простира на площ от около 5 000 декара. Няма опасност за населението.

Към този момент остава в сила заповедта, издадена от областния управител Гинка Райчева за частично бедствено положение  в засегнатите общини.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
484 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.24 | 19:35

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини