Потушен е пожарът в село Боримечково

  • 23 юни 2024 11:09

  • 341
  • 1
Потушен е пожарът в село Боримечково
© Novini.bg/ Canva

Потушен е пожарът, възникнал край лесичовското село Боримечково, каза говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов. 

По първоначални данни огънят е тръгнал от нива край населеното място и е навлязъл в гориста местност. Към мястото са насочени огнеборци от районните служби в Пазарджик, Белово, Пещера, Велинград и Панагюрище с пет противопожарни автомобила и три джипа. В гасенето са се включили и няколко групи лесничеи от Държавното горско стопанство в Пазарджик, доброволци от формированията във Велинград и Белово. Местни жители също са участвали в гасенето, посочи Стоянов.

Днес на място остават на дежурство два противопожарни екипа от горското стопанство. Служители на местния полицейски участък в Лесичово също ще следят за обстановката в зоната на пожара. По първоначални данни общата площ, засегната от огъня, е около 500 декара, уточни говорителят на пазарджишката полиция.

Локализиран е пожар в Пазарджишко

Последвайте канала на

Радина Лазарова
341 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.23 | 12:36

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини