Ликвидирани са 168 пожара у нас, един е пострадал

  • 23 юни 2024 10:07

  • 248
  • 1
Ликвидирани са 168 пожара у нас, един е пострадал
© Булфото (архив)

Ликвидирани са общо 168 пожара в страната през последното денонощие, един човек е пострадал, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Информацията е актуална към 6:00 часа.

При един от пожарите в къща в Търговище е пострадала жена на 78 години. При друг пожар в склад на фирма, която произвежда пелети от слънчогледови отпадъци в Русе, е унищожена е сграда с площ 1500 кв. м. Произшествието е ликвидирано с помощта на шест пожарни автомобила.

С преки материални щети са възникнали 34 пожара, от които 11 - в жилищни сгради, два - в промишлени сгради, два - в спомагателни, временни или паянтови постройки, девет - в транспортни средства, осем - в селското стопанство и два други.

Без нанесени материални щети са възникнали 134 пожара, от които 96 са в сухи треви, горска постеля и храсти, 35 - в отпадъци и три други.

Извършени са 37 спасителни дейности и помощни операции, от които пет са били при катастрофи в транспортни средства, веднъж - при битови и промишлени инциденти, 30 пъти е оказана техническа помощ, веднъж - помощ на пострадали граждани с използване на алпийски способи.

 Имало е и четири лъжливи повиквания.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
248 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.23 | 12:37

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини