Потушени са 76 пожара в страната през изминалото денонощие

  • 17 юни 2024 08:27

  • 384
  • 0
Потушени са 76 пожара в страната през изминалото денонощие
© Pixabay

Потушени са общо 76 пожара в страната през изминалото денонощие. Няма загинали и пострадали, съобщиха от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН).

Пожарникарите са реагирали на 97 сигнала за произшествия.

С преки материални щети са възникнали 19 пожара. Без нанесени материални щети са възникнали 57 пожара, от които 26 - в сухи треви, горска постеля и храсти, един - в стърнища, 27 - в отпадъци, и три други. Извършени са 18 спасителни дейности и помощни операции, от които три при катастрофи в транспортни средства.

Регистрирани са три лъжливи повиквания.

Вчера в 14:37 ч. в Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението "(РДПБЗН) - Ямбол е получен сигнал за възникнал пожар в житен блок, намиращ се в землището на с. Воденичане, общ. Стралджа. Произшествието е ликвидирано от два пожарни автомобила с шест служители от Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" (РСПБЗН) - Стралджа и един пожарен автомобил с трима служители от РСПБЗН - Ямбол. Пожарът е погасен на площ от 260 дка.

В 22:45 ч. в РДПБЗН - Благоевград е получен сигнал за пожар на бунгало в местността Белмекен, обл. Благоевград. За мястото на пожара са изпратени два противопожарни автомобила с общо петима служители. При пристигане на екипа на място е установено, че гори цялото бунгало. Унищожено е бунгалото с прилежащото му оборудване.

Пожар в село Баница

Последвайте канала на

Десислава Станева
384 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини