Съседи с разказ за взрива в Костинброд

  • 14 юни 2024 14:23

  • 3042
  • 2
Съседи с разказ за взрива в Костинброд
© БТВ

Газът от спуканата тръба в Костинброд, който причини взрив в близката къща, е изтичал свободно 20 минути преди да се стигне до експлозията.

За това разказват както очевидци, така и от общината.

"Около 9:10 сутринта възниква инцидент. В следствие на ремонтни дейности багер закача газова тръба и започва изтичане на газ. Веднага е подадена информация в Експлоатационно дружество "Костинброд газ" за изтичане на газ.

По неизяснени причини за момента се получава пожар и взрив в къщата в близост. Самият газ се намира на тротоара, трябва да има причина за това възпламеняване, за да се стигне до този взрив. В рамките на 2 минути пристигат МВР, пожарна, община", казва пред БНТ Александър Ненов, зам.-кмет на Костинброд.

Жена е с тежки изгаряния след взрив на къща в Костинброд

"Къщата е цялата надупчена и фучеше силна струя газ. В 9.12 часа съм се обадила на 112, че изтича газ, в 9.28 се обадих на мъжа ми, че гръмна къщата", разказва съседка.

Пострадалата жена е в реанимация в "Пирогов" с 28% изгаряния и е в шоково състояние. Синът и все още очаква подробности от лечебното заведение.

"Щетите се виждат, сега идвам. Майка ми не знам как е още, чакам да ми се обадят от "Пирогов". То се вижда - всичко е разрушено", казва Огнян Огнянов, син на пострадалата.

Ударната вълна е била много силна - липсват стъкла на прозорците, а целия двор е в тухли от разрушени стени. Съседните къщи също са с избити прозорци.

"Багерът, който видях, беше закачил газта и фучеше много газ. Беше много страшно, обадих се на 112", разказва Христо Йорданов, съсед.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
3042 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.06.14 | 15:56

2
УЖАС !!! Сега да им изплатят компенсация, за унищуеното имущество и къща + парична компенсация, за поне 200 000 !! За не имуществени вреди !!

2024.06.14 | 15:49

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини