Задържаха дрогиран шофьор в Монтана, иззеха му колата

  • 11 юни 2024 14:52

  • 830
  • 2
Задържаха дрогиран шофьор в Монтана, иззеха му колата
©

Шофьор, управлявал под въздействието на наркотици, е задържан вчера в Монтана, иззет е автомобилът му. Това съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Монтана.

Към 10:35 часа на кръстовище на централния булевард „Трети март“ е спрян за проверка мъж на 28 години от областния град, който е управлявал собствения си автомобил с марка „БМВ 320Д“. Проверка с техническо средство е установила, че е седнал зад волана след употреба на бензодиазепини.

Шофьорът е задържан за денонощие, а колата му е иззета. По случая е образувано досъдебно производство. 

Задържаха дрогиран шофьор край Берковица

От полицейската дирекция на МВР в Монтана съобщиха за БТА, че от август 2023 година, когато влязоха в сила законовите промени за конфискация на автомобил, ако водачът шофира след употреба на алкохол над 1,2 промила и/или на наркотици, от пияни и дрогирани шофьори, в региона са иззети 63 автомобила. Около 50 други водачи, направили същото нарушение, но не с личен автомобил, ще трябва да платят стойността му.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
830 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.06.11 | 18:09

2
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik
Ху кеърс

2024.06.11 | 15:13

1
Какво стана с колите на Фолк певиците пяна и надрусани

Добави коментар

Водещи новини