Официално: Касапинът от Ябланица е починал

  • 03 септември 2012 12:15

  • 3925
  • 1
Официално: Касапинът от Ябланица е починал
©

Три вида експертизи, назначени от дознател на РУП-Ябланица, са извършили служители на Научноизследователския институт по криминалистика и криминология към МВР.

Те са започнали работа в началото на август на базата на иззети веществени доказателства от оглед на местопроизшествие край с. Добревци, съобщиха от пресцентъра на вътрешното министерство. Тогава бе намерено тялото на възрастен мъж, разпознат от близките му като 73-годишния Гаврил Петков. При претърсване на района, криминалистите на ОДМВР-Ловеч и колегите им от Ябланица попаднаха на таванско помещение с изоставени няколко кашона и сак с дрехи. В тях бяха намерени и иззети пистолет със заглушител, предоставен за експертиза в института, заедно с други веществени доказателства.

Анализът на експертите от НИКК е потвърдил, че това е оръжието, с което през месец септември 2011 г. е извършено тройното убийство в Ябланица. Направената ДНК-експертиза е показала идентичен профил по пистолета, пълнителя и по четката за зъби.  Тестът е сравнен и с дадена проба за изследване от сина му. Потвърдено е, че 73-годишният мъж е негов биологичен баща. Заключенията на експертизите дават основание за процесуално разрешаване на случая с извършеното тройно убийство в Ябланица. Материалите ще бъдат предадени на окръжната прокуратура.

Припомняме, че сигнал за тежкото престъпление бе подаден в полицията на 19 септември 2011 г. към 22.15 часа. Спор за имот между 73-годишния Гаврил Петков и семейството на сестра му е довел до трагична развръзка, при която на място загинаха синът й на 51 години и 15-годишният й внук. Малко по-късно в болница почина и 70-годишната жена. След извършеното тежко престъпление Петков се укри и бе издирван в продължение на месеци. Преди близо месец тялото на мъжа бе открито край с. Добревци.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3925 1

Коментари 1

Добави коментар
Беш

2012.09.04 | 08:28

1
Добре ,че е умрял за да го намерят и хванат.Смешници.

Добави коментар

Водещи новини