Полицаи заловиха крадци, изоставили плячката си

  • 03 септември 2012 11:03

  • 688
  • 0
Полицаи заловиха крадци, изоставили плячката си
©

Полицаи от Божурище задържаха двама взломаджии на метри от местопроизшествието, съобщиха от ОДМВР - София. С прокурорско постановление извършителите на кражбата са задържани за 72 часа.

В съботното утро около 4.05 часа жител на с. Гурмазово съобщил в полицията, че се е активирал СОТ на съседната къща и в двора има някакви хора. Незабавно към адреса е изпратен автопатрул от полицейския участък в Божурище. Пристигайки на място униформените установили, че е счупен прозорец на втория етаж на вилата, а под прозореца забелязали на земята два телевизора и няколко кутии с обувки. Полицейските служители веднага се заели с разкриването на престъплението и установяването на извършителите му.

Предприели щателно претърсване на района, при което внезапно се натъкнали на мъжки портфейл с лична карта в него, от която станало ясно, че е собственост на Р.И./24г./ от селото. Полицаите продължили претърсването и в съседен необитаван двор открили разхвърляни по земята видеоплеър, две мокетени пътеки, кутия с инструменти, чук и машинка за подстригване. В резултат на бързите оперативно-издирвателни действия скоро извършителите на взломната кражба попаднали в полицейския капан. 24-годишният Р.И., който за негов лош късмет бил издаден от изпадналия си портфейл и 21-годишният Н.Г. от столицата били задържани недалеч от местопроизшествието. При задържането им у тях била открита част от плячката им- няколко парфюма. Дежурна оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието.

По данни на собственичката от имота й липсвали още 1500 лева, 500 долара, златни и сребърни бижута, фотоапарат, ръчен часовник, пет мъжки пуловера както и обезопасена ловна пушка. В хода на допълнително предприетото претърсване оръжието е намерено в съседен двор. Р.И., който е регистриран за кражба и притежание на наркотици, осъждан и съучастникът му, също регистриран за кражба, са задържани в РУП- Сливница, като с постановление на прокуратурата им е наложена мярка "задържане под стража” за 72 часа. Разследващият екип продължава работата по установяване съпричастността им и към други кражби в района.

Последвайте канала на

Novini.bg
688 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини