Задържаха 273 000 къса цигари в кашони с бисквити, боза и безалкохолни напитки

  • 29 май 2024 12:16

  • 362
  • 2
Задържаха 273 000 къса цигари в кашони с бисквити, боза и безалкохолни напитки
© Агенция Митници

Митнически служители задържаха 273 760 къса (13 698 кутии) цигари при два опита за незаконен пренос в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин, съобщиха от Агенция „Митници“.

На 26 май митническите служители спират за проверка товарен автомобил с групажна стока от България за Белгия и Холандия. Автомобилът е съпроводен до митническия терминал за сканиране с мобилна рентгенова система. При анализа на изображението митническите инспектори установяват нетипични плътности.

След разтоварване на две палета с бисквити те откриват недекларирани акцизни стоки – 245 000 къса (12 260 кутии) цигари с български акцизен бандерол. Водачът на автомобила заявява, че цигарите не са негови, а са натоварени в склад на спедиция.

В хода на проверката митническите служители установяват, че бисквитите са с изтекъл срок на годност и в недобър търговски вид, поради което може да се предположи, че са превозвани не като реална доставка, а само за камуфлаж на цигарите. Тютюневите изделия са задържани. Предстои установяване на изпращача на пратката за съставяне на акт за установяване на административно нарушение по Закона за акцизите и данъчните складове.

Един ден по-рано, на 25 май, митническите служители откриват 28 760 къса (1 438 кутии) цигари с български акцизен бандерол, укрити в палетата с боза и безалкохолни напитки на товарен автомобил. Тютюневите изделия са разкрити след сканиране с мобилна рентгенова система на товарната композиция, пътуваща от България за Германия.

Водачът заявява, че сам е закупил цигарите от магазин и ги е поставил в автомобила. Недекларираните стоки са задържани и е съставен акт за установяване на административно нарушение. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
362 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.29 | 15:47

2
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto
КОГА НАЙ-СЕТНЕ

2024.05.29 | 12:53

1
Господа митнически служители, кога-най сетне ще ни бъде показано по телевизиите ОТ ТЕЗИ ОТ КОГОТО ЗАВИСИ как тези менте цигари ще бъдат изгаряни публично, а не да ги пускат в търговската мрежа и да ни тровят с ниското им качество. В тези цигари има канабис.

Добави коментар

Водещи новини