КЗК извършва проверка в офисите на търговци на машини и оборудване за строителство

  • 28 май 2024 13:27

  • 509
  • 0
КЗК извършва проверка в офисите на търговци на машини и оборудване за строителство
© Novini.bg/ Canva

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) извършва проверка в офисите на търговци на машини и оборудване за строителство, съобщава КЗК на страницата си в интернет.

Проверката е във връзка с образувано производство за установяване на евентуално извършено нарушение от страна на "О-рент" ЕООД и "Земекоп" ЕООД, изразяващо се в забранени споразумения или съгласувани практики при манипулиране на процедури за възлагане на обществени поръчки.

С определение на КЗК номер 534 от 23 май 2024 г. като ответна страна в производството е конституирано дружество "Инжконсулт" ЕООД. КЗК заключи, че са налице основателни съмнения за наличие на картел между дружествата като участници в процедури за възлагане на обществени поръчки за доставка или други дейности свързани със специализирана техника.

Таван на надценката на хляба: Търговци поискаха от президента да наложи вето на закона

Действията по проверката на място се извършват от служители на КЗК, със съдействието на служители на МВР, след получено съдебно разрешение от Административен съд - София област. При проверката ще бъдат иззети копия от документи, съхранявани на хартиен носител, а чрез използване на специализиран софтуер - дигитални копия от документи и кореспонденция. След приключването на процесуалните действия по преписката, КЗК ще се произнесе с окончателно решение по производството.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
509 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини