240 бобини с филтърна хартия за цигари задържаха митничари

  • 27 май 2024 11:26

  • 207
  • 1
240 бобини с филтърна хартия за цигари задържаха митничари
© Агенция Митници

Митническите служители на МП Оряхово задържаха 240 бобини с ленти коркофан в района на Ферибот Оряхово.

Нарушението е разкрито в рамките на съвместната операция между органите на ГДБОП, ГД „Гранична полиция“, Агенция „Митници“ и НАП, с цел противодействие на контрабандата.

Митничари спипаха голямо количество цигари без бандерол в района на ГКПП "Кулата"

На 21.05.2024 г. митническите служители спират за проверка товарен автомобил, който по документи е превозвал опаковъчни материали от България за Германия. В хода на проверката митническите служители откриват две палета със стока, обвита в картон и стреч фолио.

След като е премахната външната и част от вътрешната опаковка на стоката са намерени бобини с лента коркофан с логото на търговската марка „Marlboro“.

Митническите служители са задържали цялото намерено количество от 240 бобини във връзка с възникнало съмнение за нарушаване на правата върху интелектуалната собственост. За случая предстои да бъдат уведомени правопритежателите на търговската марка.

Това е втори случай през този месец, когато служители от ТД Митница Русе задържат фалшиви материали за производство и опаковане на цигари, след като в началото на месеца в района на Дунав мост – Видин бяха задържани 756 000 заготовки за кутии за цигари с лого на регистрирана марка. След на обмен на информация между митническите служби на България и Унгария, властите в Унгария разкриха голяма фабрика за производство на нелегални цигари с налични материали за над 600 000 кутии.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
207 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.27 | 11:43

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини