Четирима водачи попаднаха в полицейския арест

  • 27 май 2024 11:21

  • 534
  • 0
Четирима водачи попаднаха в полицейския арест
© Pixabay

Четирима водачи попаднаха в полицейския арест за извършени от тях престъпления на пътя.

РУ-Ботевград: Около 0.40 часа на 25 май, в жк „Васил Левски“, автопатрул предприел проверка на лек автомобил „Нисан“, управляван от жител на града. Водачът бил тестван на място за употреба на алкохол и задържан за срок до 24 часа, след като дрегерът отчел 1.76 промила в пробата му. Срещу нарушителя е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.

Около 9.35 часа същия ден полицейски екип спрял и проверил лек автомобил „Опел Астра“, управляван от жител на с. Златна Панега.  При тестването на водача с техническо средство в пробата му било отчетено наличие на амфетамин. Задържан е за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Малко преди полунощ в ареста на районното управление попаднал и трети нарушител на пътя. При извършена проверка на лек автомобил „Мицубиши“ служителите на реда установили, че водачът от с. Трудовец шофира без СУМПС в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343В, ал.1 от НК.

Последвайте канала на

Десислава Станева
534 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини