Петролът поевтинява четвърти ден

  • 23 май 2024 10:05

  • 361
  • 3
Петролът поевтинява четвърти ден
© Pixabay

Петролът поевтинява за четвърти пореден ден, след като протоколи (представляващи резюмирани стенограми - бел. ред.) от последното заседание на Управлението за федерален резерв на САЩ показаха, че централните банкери в най-голямата икономика са поставили "на масата" въпроса за евентуално повишаване на лихвените проценти, ако инфлацията остане висока, предава Ройтерс. Повишаване на основните лихви в САЩ има потенциал да намали търсенето на суровината, отбелязва още Ройтерс, предаде БТА.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, се понижиха с 46 цента или 0,6 на сто до 81,44 долара за барел.

Котировките на американския лек суров петрол отчетоха спад от 54 цента или 0,7 на сто до 77,03 долара за барел.

И двата контракта поевтиняха с над 1 на сто вчера.

Протоколите от последното заседание на УФР показват, че отговорът на централната банка на САЩ на задържащата се инфлация ще "включва поддържане" на основния ѝ лихвен процент за момента, но също така отразява обсъждането на възможни по-нататъшни увеличения. "Различни участници споменаха готовност за по-нататъшно затягане на политиката, ако рисковете за инфлацията се материализират по начин, по който подобно действие стане подходящо", се посочва в протокола от последната среща на УФР.

Междувременно данните от физическия пазар показаха, че запасите от суров петрол в САЩ са нараснали с 1,8 милиона барела миналата седмица, според Управлението за енергийна информация. Очакванията баха за спад от 2,5 милиона барела, допълва Ройтерс.

Последвайте канала на

Десислава Станева
361 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 05:45

3
❤️ Г­­о­­р­­е­­­щ­и­­ ­­­м­­­о­­­м­­­и­­ч­­­е­­т­а­ ­в­и­ ­­­о­ч­­а­­к­в­­а­т ­­-­­ X­1­8­­.­F­U­N

2024.05.23 | 11:09

2
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

2024.05.23 | 10:57

1
ДЪМ ПИНГ НА МАЙ МУНИТЕ С ПЕТ РОЛА :)

Добави коментар

Водещи новини