След трагедията с починало дете в линейка: Летят заплахи към доктор

  • 21 май 2024 13:17

  • 5847
  • 4
След трагедията с починало дете в линейка: Летят заплахи към доктор
© Pixabay

Заплахи за саморазправа летят към доктора прегледал петгодишното дете, което почина в линейка напът за болница, от страна на семейството. Това разкри самият д-р Владимир Пандев пред „Телеграф“. Освен саморазправата към него са отправени и заплахи за съд.

Иначе в понеделник петгодишно дете почина на път за Спешно-приемно отделение на МБАЛ – Благоевград. Най-вероятната причина за смъртта се оказа аспирация (задавяне). Преди да бъде потърсена спешна помощ, детето е страдало от болки в корема, разстройство, гадене и повръщане.

Детето е от село Стоб, оказана му е медицинска помощ вкъщи преди полунощ в неделя. Към 01:00 часа в понеделник през нощта отново е повикан същият лекар от Рила, който установил, че детето няма пулс и сърдечна дейност, но се качил с него в линейката към Благоевград с надежда, че нещо може да се направи в областната болница.

„Лекарят от Рила е написал в протокола, че детето не е дишало и не е имало сърдечна дейност. Веднага с линейка е транспортирано към Спешно-приемно отделение на нашата болница. Докарано е в клинична смърт – без жизнени показатели, без дихателна дейност. Извикани са веднага двама реаниматори, които в продължение на 40 минути се опитвали да върнат момченцето към живот – предприети са реанимационни действия, детето е интубирано, направен му е изкуствен сърдечен масаж. Но не са успели да го спасят, медиците са констатирали смъртта му“, заяви директорът на МБАЛ – Благоевград, д-р Димитър Димитров.

Трагедията в Благоевград: Два пъти родители викали Спешна помощ за детето си, вторият път вече било починало

Въпреки че детето е закарано без жизнени показатели в Спешно-приемно отделение, болничният шеф е наредил да се извърши вътрешна проверка.

Районната прокуратура образува досъдебно производство. Провеждат се разпити.

„Не се знае къде точно е настъпила мозъчната смърт на детето. Разследването е за евентуална лекарска грешка. Но още в Рила медикът е бил категоричен, че детето няма пулс. Предстои обаче да изясним обективната истина“, казаха от Районна прокуратура – Благоевград. 

„Извикаха ме първо към 23:00 часа в дома на детенцето. Казаха, че има болки в корема, до обед си играло навън. Прегледах го, коремчето му бе меко, неболезнено. Установих, че е с чист бял дроб, нямаше температура, имаше ритмична сърдечна дейност. Изписах му свещички“, каза д-р Владимир Пандев, който е прегледал детето в село Стоб.

Той получил ново обаждане към 01:00 часа, веднага се отзовал, но според него детето вече било починало. Той пътувал с момченцето в линейката, където и усилията на колегите му да го върнат към живота се оказали неуспешни.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
5847 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.05.25 | 05:50

4
❤️ Г­­о­р­е­­­щ­­и­­­ ­­м­­о­­­м­­­и­­­ч­е­­­т­а­­­ ­в­­и­­­ ­о­­­ч­а­­­к­­­в­­а­т ­­-­­­ X­­1­8­­.­­­F­­U­­N

2024.05.21 | 19:33

3
Луд ce-кc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите се-кса си незабpавим-----> use.my/sman
Ку.рю

2024.05.21 | 14:52

2
Тия сa oния c тъмнoкaрaмелената кoжa, нaлЕ?
Естествено

2024.05.21 | 14:32

1
МАНГАЛИ. От ибачите на КАТИЛА.

Добави коментар

Водещи новини