Митничари спипаха голямо количество цигари без бандерол в района на ГКПП "Кулата"

  • 18 май 2024 10:26

  • 3376
  • 3
Митничари спипаха голямо количество цигари без бандерол в района на ГКПП "Кулата"
© Апелативна прокуратура – София

В Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение – Петрич, е постъпило съобщение от дежурен митнически инспектор в Териториална дирекция Митница София за открито голямо количество цигари без български акцизен бандерол. Това съобщиха от Апелативна прокуратура – София.

В късните часове на 16 май 2024 г. в района на ГКПП "Кулата" смесени екипи от Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност“ и Национална агенция за приходите извършили проверка на товарна композиция, управлявана от български гражданин. По представените от водача документи той превозвал електрическо оборудване от Гърция за Литва.

Митническите служители насочили товарна композиция за рентгенов контрол с мобилна рентгенова система. След набелязани зони с нехарактерна плътност била извършена и физическа проверка.

Непосредствено до вратата на влекача, в металната кутия, наподобяваща електрическо табло, не били установени акцизни стоки. В останалите, обаче, били открити 650 кашона с тютюневи изделия – цигари с различни търговски марки.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал. 3, т. 3, вр. чл. 234, ал. 1 от НК – държане на акцизни стоки без бандерол в големи количества.

По първоначални данни общото количество на предмета на престъплението е  6 499 000 къса (324 950 кутии).

Установено е, че товарната композиция, състояща се от влекач с полуремарке, е собственост на две български фирми. Водачът е дал показания, които се проверяват.

Действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата, се посочва в съобщението.

Общо 40 000 къса цигари без бандерол и 130 грама марихуана са иззели полицейски служители от районните управления (РУ) в Кула и Белоградчик, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) във Видин вчера. 

Последвайте канала на

Владимир Василев
3376 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 05:58

3
❤️ Г­­о­­р­­­е­щ­­­и­­ ­м­­о­­­м­и­­­ч­­е­т­­­а­ ­­­в­­­и­­ ­­­о­­­ч­а­­к­в­­а­­т ­-­ X­­­1­8­­­.­­­F­­­U­­­N
Още по- токсични цигари с канабис

2024.05.18 | 13:07

2
ПОКАЖЕТЕ НИ НА ЖИВО ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА как изгаряте тези цигари . Те са с канабис, зарибяват ни. не ги пускайте в разпродажба и да пълните хазната с грешни пари.
Още по- токсични цигари с канабис

2024.05.18 | 13:06

1
ПОКАЖЕТЕ НИ НА ЖИВО ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА как изгаряте тези цигари . Те са с канабис, зарибяват ни. не гескате в разпродажба и да пълните хазната с грешни пари.

Добави коментар

Водещи новини