Румяна Ченалова: Кой разреши охраната на Кирил Петков?

  • 17 май 2024 13:54

  • 4053
  • 0
Румяна Ченалова: Кой разреши охраната на Кирил Петков?
© нова тв

Румяна Ченалова е бивш съдия и настоящ адвокат.

Вчера загина човек при ПТП в което участваше автомобил на НСО, превозващ Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически и Найо Тицин.

Според закона за НСО охраната включва:

1. лична охрана на определените в този закон лица;

2. охрана на обекти;

3. охрана на мероприятия;

4. специализиран транспорт.

Видовете охрана могат да се прилагат поотделно или в комбинация в случаите, определени в закона.

Охранявани лица, според чл.20 от ЗНСО, са президентът, вицепрезидентът, председателят на Народното събрание , министър-председателят, главният прокурор, представители на друга държава, членовете на Министерския съвет, членовете на Конституционния съд, заместник-председателите на Народното събрание, председателят на Върховния касационен съд, председателят на Върховния административен съд, кметът на столицата.

При КОНКРЕТНА застрашеност на лицето в мирно време по решение на комисията по чл. 23 се разрешава охрана и на НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ.

Комисията, която разрешава охраната се състои от

председател - началникът на Националната служба за охрана, и членове: председателят на Държавна агенция "Национална сигурност" и главният секретар на Министерството на вътрешните работи.

КОЙ и на КАКВО ОСНОВАНИЕ разреши охраната на Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически???????

 

Заглавието е на редактора

Последвайте канала на

Аделина Делийска
4053 0

Свързани новини

Водещи новини