Филип Лазаров: Нека не търсим сензация при всяка шокираща катастрофа, а да възпитаваме децата си

  • 15 май 2024 14:20

  • 602
  • 4
Филип Лазаров: Нека не търсим сензация при всяка шокираща катастрофа, а да възпитаваме децата си
©

Задължително трябва да се подобри преподаването в автошколите, мерките да бъдат строги за шофьори, употребили алкохол и наркотици, а средствата от глоби да се инвестират в инфраструктура и пътна безопасност. Да не търсим сензация при всяка шокираща катастрофа и тепърва да се чудим какви мерки да вземаме, а да започнем още от възпитанието на децата.

Това коментира пред БНР-Радио София автомобилният експерт Филип Лазаров.

По думите му инциденти с отнети животи у нас се случват на 6 месеца. Веднага започва да се говори за вдигане на глобите, но не в това е проблемът.

"Хората със скъпи автомобили няма да се уплашат от размера на глобите. Плащат си и продължават. Колите вече са модерни и бързи, мощните стават все по-достъпни. Проблемът не е в тях. Трябва да започнем от възпитанието на децата – да ги научим как да пресичат, как да карат колело и тротинетка, да играят с топка, по-късно – да карат автомобил. Ако сега се започне, ще имаме резултат след 20 години", подчерта Лазаров.

Джипът от кошмарната катастрофа в Пловдив бил пълен с райски газ!

По думите му, в България няма достатъчно полигони и нито една писта, където още докато се обучават, младите хора да усетят скоростта и разликите. Дори 5 до 7 км/час повече може да коства човешки живот. Инфраструктурата е по-важна от глобите.

"Толкова ли не могат да изолират локви, за да не се образува аквапланинг. Не се вижда маркировка, няма светофари, няма знаци. Трябва да се спрат от движение по улиците неизправните автомобили. Да ограничим пандемията с телефоните – те разсейват и физически, и психически и емоционално. Въпросът не е да излъжеш, за да не те глобят, а да пазим човешкия живот. Готино е да не караш пил и да пътуваш с колан", подчерта експертът.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
602 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.05.25 | 06:10

4
❤️ Г­о­р­е­щ­­­и­ ­­м­­о­­м­­­и­ч­­­е­т­­­а­ ­­­в­и­­ ­о­ч­­­а­к­­в­­а­­­т ­­-­­ X­1­­8­­.­­­F­­U­N

2024.05.15 | 14:59

3
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

2024.05.15 | 14:42

2
Да разполовиш на две рамата на мощен джип, това е много висока скорст. Бързали са и ето на че са стигнали до гробищата.
Да се знае

2024.05.15 | 14:40

1
Две са жертните за сега. На шофьора и седящата до него девойка, вместо мраморен паметник да сложат по една част от разполовената кола. Да се знае от какво са загинали.

Добави коментар

Водещи новини