След фаталната катастрофа в Пловдив: Министърът да спре да обещава, защото после не си спазва думите

  • 15 май 2024 08:15

  • 693
  • 3
След фаталната катастрофа в Пловдив: Министърът да спре да обещава, защото после не си спазва думите
© Кадър - Нова телевизия

„Аз съм „за” глобите, но без контрол, няма смисъл от глоби. Министърът да спре да обещава, защото после не си спазва думите. Каза, че ще стават бързо тестовете за дрога и излъга. Сега камерите ще дойдат, ама те стационарни ли ще бъдат или пак триноги и ще трябва да плащаме за коли и човек, който да ги пази. Тези глоби като ги съберем какъв е смисълът?.Всеки ден ставаме свидетели на модела „Семерджиев”, просто имената са различни. Това са хора, които нямат чувство за безнаказаност, защото имат шапки. Пази ги или някой от полицията, или мама и тати. Това са хората,които ги спрат катаджиите, казват „Искаш ли утре да те уволнят?”.Това заяви в ефира на Нова телевизия адвокатът Елица Буенова. 

Според нея решението на проблема е да се включи отнемане на точки с електронен фиш, а не само с наказателно постановление.

Продължава битката за живота на ранените след тежката катастрофа в Пловдив

„За да може на всички джигити да им отнемаме книжките.  След това да минават опреснителен шофьорски курс и да ходят на психо тест, където да има видео наблюдение”, поясни Буенова.

„Събираемостта на глобите скача. За миналата година са 233 милиона лева, от тях са събрани 115 милиона лева, което означава повече от 50 процента.  Къде отиват парите от тези глоби? Държавата  е виновна за случващото се. Министерството на вътрешните работи, на образованието, на транспорта, на регионалното развитие, са коренно противоположни в мненията си”, смята Йонко Иванов  от Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.

Според автомобилният състезател Николай Арабаджиев младите хора често губят представа за това кое е правилно и кое не. По думите му трябва да има обезопасени места - тип полигони, където те да шофират с висока скорост. 

Последвайте канала на

693 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 06:12

3
❤️ Г­­о­­р­е­щ­­и­ ­м­о­­­м­­­и­­­ч­­е­­­т­­а­­­ ­­в­и­­­ ­о­­ч­а­к­­в­а­­­т ­­-­­ X­1­8­­­.­­­F­U­N
Mnogo e prava jenata

2024.05.15 | 09:30

2
Taq Kalinka vmesto da govori zauchenite si frazi da si hodi po jivo po zdravo zashtoto skoro po zavisima Kalinka ne sme imali!!!
gdhh

2024.05.15 | 09:24

1
Прост народ сме, каквито и глоби да се измислят, когато няма мозък в задкормилното устройство-резултатите са плачевни!!

Добави коментар

Водещи новини