Митничари задържаха 99 000 опаковки за тютюн за наргиле на „Капитан Андреево“

  • 14 май 2024 10:15

  • 296
  • 1
Митничари задържаха 99 000 опаковки за тютюн за наргиле на „Капитан Андреево“
© Агенция Митници

Митническите служители задържаха 99 000 опаковки за тютюн за наргиле със знаци на търговски марки при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната през ГКПП Капитан Андреево.

Нарушението е разкрито в рамките на съвместната операция между органите на Агенция "Митници", ГД "Борба с организираната престъпност", ГД "Гранична полиция" и Национална агенция за приходите, с цел противодействие на контрабандата.

На 09.05.2024 г. на пункта пристига влекач с полуремарке с турска регистрация. Водачът – турски гражданин, представя документи за превозваната стока от Турция за Западна Европа. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка.

Иззеха контрабандни цигари и тютюн в Шекер махала в Пловдив

В хода на контролните действия сред декларираната стока са открити 28 кашона с 99 000 опаковки за тютюн за наргиле с логото на две търговски марки. Стоката е задържана в изпълнение на Регламент (ЕС) №608/2013 относно защита на правата върху интелектуалната собственост. За случая са уведомени притежателите на марките. 

Предлагането на тютюн за наргиле във фалшиви опаковки не само ощетява търговската марка, подвежда купувачите, но и потенциално крие рискове за потребителите. Наред с това фалшифицирането на акцизни продукти, за какъвто е класифициран тютюнът за наргиле в България и в повечето държави от Западна Европа, предполага организирането на нелегални манифактурни производства и нелегални търговски вериги, които нанасят значителни щети на икономиките и бюджетите заради невнесени акцизни и други данъци.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
296 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 06:16

1
❤️ Г­­­о­р­­­е­­щ­­и­­­ ­м­­­о­­­м­­­и­­ч­е­­т­­­а­­­ ­в­­­и­ ­­о­­ч­а­­к­­­в­а­­т ­-­­­ X­­­1­­­8­­­.­­­F­U­­N

Добави коментар

Водещи новини