Черното кръстовище! Мястото от трагедия в Пловдив е като гробище

  • 14 май 2024 09:18

  • 5913
  • 4
Черното кръстовище! Мястото от трагедия в Пловдив е като гробище
© Фейсбук

Мястото, на което загинаха 21-годишен мъж и 20-годишна жена, пази редица тежки спомени от пътни инциденти със загинали и тежко пострадали млади хора. Общото между всички катастрофи е висока скорост и безразсъдно шофиране на мощни автомобили в тъмните часове на денонощието, съобщава Trafficnews.bg.

След катастрофата, в болница с тежки наранявания остават 22-годишните Николета У. и Иван П., които са пътували на задната седалка на катастрофиралия джип и пожарникарят Димитър Галчев, който също е в изключително тежко състояние, със смазан таз и увреден бял дроб.

По-късно стана ясно, че 21-годишният Кристиан Екмекчиян, който шофираше джипа "Рейндж Ровър", има свидетелство за правоуправление от 3 години. За това време той има регистрирани 16 нарушения.

Служителите на "Пътна полиция" са му съставили 5 акта и 11 фиша. 4 от актовете са за непоставен колан, а петият е за причинено ПТП заради неспазване на дистанция. Само един от фишовете е за превишена скорост. В момента тече разследване, част от които автотехническа експертиза:

Загиналият в жестоката катастрофа в Пловдив преди месеци: АМГ-то върви на убиване

На 18 ноември 2016 година на фаталния бул. „Руски” в 01.18 часа през нощта, Любомир Трайков удари лек автомобил „Пежо” и уби на място двама души - Атанас Ламджиев и Виолета Стоянова.

Трета жертва Полина Караиванова издъхна по-късно в болницата, без да дойде в съзнание. Експертизата е констатирала, че пежото е отнело предимство на „Ауди А7”, управлявано от Трайков, а самият Любомир е карал с 0.8 промила алкохол в кръвта и с 99 км./ч – с 49 км/ч над разрешените на мястото. 

 Въпреки че аудито е било с  предимство, заради превишената скорост и алкохола, съдът счете, че вината е на младежа. Трайков-младши бе осъден от Окръжен съд - Пловдив на 4 години затвор, Апелативен съд я увеличи на 6, а през април 2018 година Върховният касационен съд намали с 1 година присъдата на Трайков.

При друга тежка катастрофа на 16 юни 2019 година, на пешеходната пътека на кръстовището между бул. "Руски" и бул. "6 септември" пловдивският музикант Велко Илиев остана завинаги на 34 години.

Барабанистът от рок бандата „НеЩо ЦвЕтНо” беше прегазен докато пресича от „Ситроен“ на бизнесмена Сашо Димитров. Шофьорът получи 3 години условно с 5 години изпитателен срок.

Причината за заниженото наказание бе фактът, че от части Велко е имал вина за инцидента. Той е пресякъл на червен светофар за пешеходци. Скоростта с която Димитров е навлязъл в кръстовището е била 67 км./ч.

Влaдимир Тодоров за тежките катастрофи: В 95 процента от случаите нищо не се случва, въртим се в омагьосан кръг

Гонка доведе до тежък пътен инцидент на кръстовището на бул. „Руски“ и „Волга“ в подножието на Бунарджика и на 27 юли 2023 г. При инцидента, който се разигра около 22.15 ч. на пешеходна пътека, пострада 16-годишно момиче, което е пресичало булеварда.

Шофьорът се оказа 23-годишен мъж, управлявал „Мерцедес” с английски номера. Той беше зарязал автомобилът си на около 700 метра от мясотот на инцидента. Наказателното производство срещу него все още не е започнало.

Въпросът е колко още живота трябва да бъдат отнети, за да си вземем поука и да не превръщаме себе си или децата си в потенциални убийци. Инциденти се случват, но дали може да говорим за инцидент, когато се шофира с много над допустимата скорост, при намалена видимост и мокра пътна настилка?

Мощни коли, много висока скорост, самонадеяни неопитни шофьори, често употреба на забранени субстанции и вещества и … безразсъдство. И ако не можем да променим манталитета си сами, то държавата може и трябва да вземе мерки, защото никой не остава безразличен към подобни трагедии.

Дафин Урдажиев - автоинструктор: Високата скорост е единствената причина за тежките катастрофи

За съжаление примерите за ужасяващи катастрофи със загинали хора, голяма част от които младежи, не спират до тук. Статистиките стават все по-черни, а безрасъдното шофиране на пътя все по-често срещано. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
5913 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.05.25 | 06:16

4
❤️ Г­­­о­­­р­­е­­­щ­и­ ­м­­­о­­­м­и­­ч­­­е­­­т­­­а­­ ­в­и­­­ ­­о­­­ч­­­а­к­в­а­­­т ­-­­ X­1­­8­­.­­­F­­U­N

2024.05.15 | 00:02

3
навсякъде има кръстовища... навсякъде има и автомобили, навсякъде има идиоти и с един по малко са

2024.05.14 | 09:52

2
Който първи е навлязъл е с предимство, с 90 км е навлязъл втори, дори да е на път с предимство. Катаджиите са некомпетентни.

2024.05.14 | 09:27

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини