Задържаха трима души след сделка с наркотици в Шумен

  • 13 май 2024 11:36

  • 301
  • 0
Задържаха трима души след сделка с наркотици в Шумен
© Булфото

Криминалисти от Шумен задържаха трима души, непосредствено след извършена сделка с наркотични вещества, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР. 

Около 18:00 часа в петък, в хода на специализирана полицейска операция за противодействие, предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления, свързани с наркотични вещества, на паркинг на ул. "Искър" в Шумен е извършена проверка и последвало претърсване в лек автомобил "БМВ" с шуменска регистрация. В автомобила, управляван от 33-годишен шуменец и пътуваща в него 30-годишна местна жителка, криминалистите намерили и иззели сумата от 250 евро. 

В същото време е спрян водач на лек автомобил "Шевролет", управляван от 27-годишен жител на Велико Търново. В него е намерен и иззет плик с около 50 грама суха тревна зелена маса. По негови данни веществото е "чай за пушене", закупено за сумата от 250 евро. 

Случаят е докладван в компетентната прокуратура, а работата по него продължила под надзора ѝ. В хода на образуваното досъдебно производство за разпространение на наркотични вещества е извършено претърсване в жилище, обитавано от 33-годишния мъж от Шумен, който продал на 27-годишния "чая за пушене".

При спецакция в София: Най-малко осем души са задържани с дрога

Намерени и иззети са два полиетиленови плика с около 50 грама суха зелена тревна маса, три прозрачни полиетиленови плика с жълтеникаво-бяло прахообразно вещество, които предстои да бъдат изследвани и две електронни везни. 

Работата по образуваното досъдебно производство продължава под надзора на Окръжната прокуратура в Шумен.

Полицаи намериха и иззеха наркотици от жилища в Шуменска област  през април, а петима мъже бяха задържани в Шумен и Нови пазар за притежание на наркотици през март. 

Областната дирекция на МВР в Шумен отчита спад на престъпленията и увеличение на разкритите криминални деяния през 2023 г. При престъпните деяния с наркотични вещества се наблюдава устойчивост, бе съобщено при отчета за дейността на ОД на МВР в Шумен през 2023 г.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
301 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини