Задържаха мъж подпалил два пожара

  • 30 август 2012 12:42

  • 479
  • 0
Задържаха мъж подпалил два пожара
©

Ченгета от Самоков задържаха 49- годишен мъж, който е подпалил на два пъти стърнищата край нивата си и по този начин е предизвикал пожара в село Широки дол.

Вчера около обяд в нива в местността Караджиновата ливада, землището на с. Широки дол мъжът подпалил стърнищата за първи път. Пламъците бързо обхванали сухите храсти и треви. Пристигналите на място пожарникари успели да потушат пожара. Няколко часа по-късно отново били забелязани пламъци на същото място и огнеборците подновили гасенето на огъня. Те се светнали, че това не е случайно и повикали полицаи. Органите на реда успели да задържат мъжа, който палил стърнищата за втори път.

49-годишният Г.Л. от селото най- хладнокръвно наблюдавал пламналите ниви от безопасно разстояние. Пред полицаите мъжът си признал, че собственоръчно е запалил стърнищата на нивата си, при това на два пъти. В резултат на безразсъдните му действия огънят е унищожил около 100 декара сухи треви и храсти. Справка в полицейските масиви сочи, че преди време Г.Л. е регистриран за кражба от детската градина в селото, откраднал строителни материали по време на ремонта на учебното заведение. Причинителят на пожара е задържан с полицейска заповед за 24 часа. По случая е образувана преписка. Уведомена е районна прокуратура- Самоков.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
479 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини