Митничари откриха заготовки за кутии за фалшиви цигари вместо латексови ръкавици

  • 02 май 2024 13:02

  • 521
  • 1
Митничари откриха заготовки за кутии за фалшиви цигари вместо латексови ръкавици
© Агенция Митници

Митнически служители задържаха над 756 000 заготовки за кутии за фалшиви цигари при проверка в района на Дунав мост – Видин. Нарушението е разкрито в рамките на съвместната операция между органите на ГДБОП, ГД „Гранична полиция“, Агенция „Митници“ и НАП, с цел противодействие на контрабандата, при която на различните гранични пунктове се извършват проверки, както от съвместни екипи, така и самостоятелно от отговорните институции.

На 30.04.2024 г. в района на Дунав мост - Видин митническите служители от отдел „Борба с наркотрафика“ на ТД Митница Русе спират за проверка товарен автомобил с българска регистрация. Според транспортните документи, камионът превозва латексови ръкавици за Унгария. Митническите служители пристъпват към физическа проверка на товара, който се състои от кашони с надписи, отговарящи на документите. При проверката установяват, че в действителност само кашоните най-отгоре съдържат латексови ръкавици, а в останалите кашони се опаковани кутии за цигари с логото на Марлборо. Установени са 7 палета с тегло 6 720 кг с общо 756 840 броя заготовки за цигарени кутии. Последвала проверка във вътрешността на страната установява, че заготовките са доставени от Гърция и са претоварени у нас.

Цигарените кутии или заготовките за кутии се използват при производството на акцизни стоки. Затова задържането на пратки, които не са част от снабдителската дейност на официалния производител на марката може да е индикатор за евентуални нелегални производства. 

Откритите заготовки за цигарени кутии са задържани по подозрение, че нарушават права по интелектуална собственост. Работата по случая продължава с уведомяване на представители на търговската марка. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
521 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 06:46

1
❤️ Г­о­­­р­­­е­­щ­­­и­­ ­м­о­­м­­­и­­­ч­­е­т­­­а­ ­­­в­­­и­­­ ­­о­ч­­­а­­­к­в­­­а­­­т ­­-­ X­­1­­­8­.­­F­­­U­­­N

Добави коментар

Водещи новини