Убийството в парк в Добрич: Обвиненият е вменяем и може да носи наказателна отговорност

  • 22 април 2024 12:56

  • 736
  • 1
Убийството в парк в Добрич: Обвиненият е вменяем и може да носи наказателна отговорност
© Булфото

Съдебно-психологичната и психиатрична експертиза, назначена на обвинения в убийството на 56-годишния мъж на 7 март в парка на Добрич, показват, че обвиняемият е вменяем. Това каза на брифинг окръжният прокурор Радослав Бухчев.

„Заключението на експертизата е, че лицето е вменяемо, тоест към момента на извършване на деянието е могло да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си. Обвиняемият би могъл да носи наказателна отговорност“, каза още Бухчев. 

Той допълни още, че по делото за убийството предстои да бъдат назначени ДНК и видео-техническа експертиза. Предвиденото наказание за това престъпление е 15-20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Прокурор Бухчев каза още, че досъдебните производства, които са образувани от Районната прокуратура и са предшествали убийството, ще бъдат приобщени и ще се водят успоредно.  

Психичноболен е наръгал двама в Добрич, един е починал

„Също може би ще се наложи назначаването на съдебно-психиатрична и психологична експертиза, защото това са отделни деяния, извършени в различни моменти на различни дати и за всяко едно от тях експертизата следва да се произнесе дали лицето е разбирало свойството и значението и дали може да ръководи постъпките си. Така че ще има още малко работа по тези досъдебни производства“, завърши окръжният прокурор, предава БТА.

Припомняме, че на 8 март Окръжната прокуратура в Добрич започна досъдебно производство във връзка с починал след намушкване мъж в града.

От съобщението на прокуратурата стана известно, че на 7 март след 18:00 часа, случаен минувач е забелязал мъж в безпомощно състояние на улица в Добрич. Пристигналият на място екип на Спешна помощ е установил, че мъжът е починал.

В хода на действията, предприети незабавно за изясняване на ситуацията, станало ясно, че се касае за извършено тежко криминално престъпление. Установена и самоличността на убития. Той е на 56 години, местен жител. 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
736 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 07:14

1
❤️ Г­­­о­­р­­­е­­­щ­и­­ ­­­м­о­­­м­­­и­ч­е­­т­­а­­­ ­в­и­­­ ­о­­­ч­­а­­­к­­в­­а­­т ­­-­ X­­­1­­8­.­F­U­­­N

Добави коментар

Водещи новини