ГДБОП пресякоха производството на синтетична дрога

  • 29 август 2012 12:02

  • 3945
  • 0
ГДБОП пресякоха производството на синтетична дрога
©

Служители на ГДБОП пресякоха производство на синтетична дрога.

Неутрализирана е дейността на престъпна група, действала на територията на Варна, предаде МВР.

Операцията е реализирана след проведено разследване на сигнал, че вилен имот в местността Акчелар - Варненско, е превърнат в нарколаборатория.

Антимафиотите установили, че участници в престъпна група се занимават с производството на синтетичното наркотично вещество „Пико".

За целта от аптечната мрежа свободно купували лекарствен препарат, от който извличали една от основните му съставки - псевдоефедрин.

Вчера те „атакували" адреса. Във вилата задържали 9-имата членове на групата: К.К. - на 30 г., М.Ж. - на 29 г., П.Д.- на 35 г.- регистриран за престъпление по чл. 325 от НК; Д.И. - на 32г.- известен с прякорите Добата и Белега, осъждан за притежание на наркотични вещества, М.Г.- на 27 г.- регистриран за престъпление по чл. 195 ал.1 т.4 и чл. 115 от НК, Н.Н.- на 46 г., В.Я.- на 28 г. - осъждан за притежание на наркотици, регистриран за придобиване и държане на взривни вещества, Д.М. на 24 г.и С.Б на 21 г..

От имота са иззети: стъклена купа с жълтеникаво прахообразно вещество, за което се предполага, че е псевдоефедрин; две електронни везни; фосфорна киселина; термометър; стъклена колба с капак; стъклена бутилка с медицински бензин и друга - със солна киселина.

Открити са два полиетиленови плика - с бяло прахообразно вещество и със синьо-бели капсули с различен размер.

На К.К. и М.Ж. са повдигнати обвинения за извършено престъпление по чл. 354а, ал.1 от НК.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3945 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини