Откриха документи за освидетелстване за трайна неработоспособност в дома на мъж

  • 16 април 2024 12:08

  • 897
  • 2
Откриха документи за освидетелстване за трайна неработоспособност в дома на мъж
© Pixabay

Мъж от крумовградското село Пелин е бил задържан, след като в дома му са били открити множество медицински и други документи /епикризи, пълномощни, писма от институции, амбулаторни листове/, свързани с представяне в ТЕЛК и освидетелстване на лица за трайна неработоспособност. Това съобщиха от регионалния пресцентър на МВР в Кърджали. 

По случая е образувано досъдебно производство по текстове от Наказателния кодекс за измама. Работата на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОДМВР-Кърджали и районно управление в Крумовград е под наблюдението на Районна прокуратура. 

За БТА прокурор Петя Чотрова коментира, че досъдебното производство на този етап е за измама, но е възможно квалификацията да претърпи промяна. Задържаното лице е безработно, от село Пелин. В дома му са открити документи на около 50 души, касаещи това тези хора да придобият пенсия или вид обезщетения за трудова неработоспособност. Отнася са за период от 2020 година до настоящия момент, коментира още прокурор Чотрова.

Последвайте канала на

Десислава Станева
897 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 05:41

2
❤️ Г­­о­­р­е­­­щ­­и­­­ ­­м­­­о­­­м­­и­ч­е­т­а­­ ­­­в­и­­ ­­о­­ч­­­а­­к­­­в­а­­т ­­-­­ X­­1­­­8­­.­­F­­U­­N

2024.04.16 | 16:37

1
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим.====> use.my/sman

Добави коментар

Водещи новини