Спипаха измамница след 8 години издирване

  • 28 август 2012 14:21

  • 663
  • 0
Спипаха измамница след 8 години издирване
©

Криминалисти от Трето Районно управление, съвместно със свои колеги от Осмо районно управление, задържаха издирваната за измами от 2004 г. А.К. на 53 години от София, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Тя имала регистрирана фирма с офис ж.к. “Младост“. В качеството на собственик и управител на фирмата столичанката сключила през 2004 г. договор с представител на друга фирма за доставка на 12 500 тона пшеница. Измамницата успяла да убеди насрещната страна, че за осъществяването на сделката е необходимо да се отвори банкова сметка, в която фирмата-получател на стоката да внесе 40 000 евро. Оказало се обаче, че А.К. няма намерение да изпълнява задълженията си по договора, а същевременно започнала да тегли от сметката. Пред банковите служители представяла неистински документи, за да бъдат разрешени трансакциите, докато в един момент изтеглила цялата гаранция. Когато пълномощникът на фирмата-получател на пшеницата установил, че сметката е празна, подал сигнал в полицията и прокуратурата.

След издирване А.К. била задържана от полицията. Установено е, че срещу нея има образувано досъдебно производство по чл.210,ал.1 от НК, а също и дело за измами с ДДС. След доклад на материалите по случая в Софийска районна прокуратура на 27 август, А.К. е привлечена като обвиняема и е с наложена мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 2000 лева. Работата по случая продължава.

Последвайте канала на

Novini.bg
663 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини