Обвиняват младо семейство, че трови бездомни животни в столичния кв. "Надежда"

  • 06 април 2024 22:10

  • 10161
  • 4
Обвиняват младо семейство, че трови бездомни животни в столичния кв. "Надежда"
© pixabay

Жестокост срещу животните разтревожи жителите на квартал "Надежда" в София. Отрова, премесена с храна, беше разпръсната пред един от блоковете. Това уби над 30 гълъба. А хората едва успели да спасят живота на котка.

Кучето Рижко живее пред блок 140 в "Надежда" от бебе, вече 10 години. Целият вход се грижи за него, а когато е студено, го прибират и вътре. От няколко години обаче в блока живее младо семейство, което иска да прогони кучето. Хората от блока са свидетели как друг път те са се опитвали да го убият.

"Видяхме как го рита, а преди това някой се опита да го обеси", каза Боряна Солакова пред БНТ. 

Тровят домашни кучета в Банкя

Затова сега хората са убедени, че това е бил поредният опит за убийство на Рижко. Заради бързата реакция на Боряна обаче, кучето не успява да се "почерпи" с отрова. Не такъв късмет има котето, което също живее там. То хапва от отровната храна, след което с часове наред се мъчи на земята. Боряна реагира като му дава прясно мляко със спринцовка, а после веднага го води до ветеринарен лекар.

"Беше му засеганат белият дроб, бъбреците, черният дроб и сърцето", обясни Боряна Солакова.

В крайна сметка лекарите успяват да спасят котето и днес вече е добре. След опита за убийство на бездомните животни от блок 140 хората викат полиция и пускат жалби, освен към Второ районно управление, и към прокуратурата.

"Причиняване на смърт наказанието е до 3 години затвор и 5000 лева, трябва да се обърне голямо внимание, писахме и до главния прокурор", каза Мария Николова, фондация ДАРА.

И отровеното коте, и кучето Рижко, който извади късмет и не успя да яде от храната с отрова, са кастрирани и обезпаразители, имат си къщички и паспорти и са любимци на всички от блока. Отношението към тях е пример за хуманно отношение към бездомни животни и всяко посегателство над тях е подсъдно.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
10161 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.04.07 | 05:25

4
да се обесят за назидание, при нас имаше един такъв, яде хубав бой два пъти и миряса.
А Така

2024.04.06 | 22:59

3
Във всеки блок в София има по едно такова “семейство”.Отровата трябва да е за тях...
Сърбеца

2024.04.06 | 22:45

2
Бл.140 кой вход ?

2024.04.06 | 22:35

1
На това " младо семейство" им пкажете кой е шефа !! чувала на главите и бой !!

Добави коментар

Водещи новини