Заловиха трима нелегални имигранти

  • 28 август 2012 12:27

  • 952
  • 0
Заловиха трима нелегални имигранти
©

Гранични полицаи откриха трима нелегални имигранти, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Към 13.00 часа вчера на ГКПП Капитан Андреево за влизане в страната пристигнал лек автомобил марка BMW с френска регистрация и управляван от френски гражданин на 32 години. С него пътували 37-годишна жена и три деца – две момчета - на 11 и на 8 години, и момиче на 7 години, с френски паспорти.

При проверката на автомобила граничните полицаи открили между предните и задните седалки скрит човек. Оказало се, че турският гражданин на 37 години е брат на шофьора. За случая са уведомени Районната прокуратура и ГПУ в Свиленград.

Шофьорът и пътниците са отведени в помещение за временно задържане в ГПУ-Свиленград. Децата са настанени в помещение за майки с деца на Капитан Андреево. Лекият автомобил е предаден с протокол в патрулна база към ГКПП.

Няколко часа по-късно, към 21.00 часа, на граничния пункт за влизане в страната пристигнал автобус с турска регистрация, с двама водачи турски граждани - и двамата на 53 години, и стюардеса Г.Х. на 34 години, от София. При проверката граничният полицай открил двама мъже, укрити в предната част на автобуса, в кабината за спане на резервния водач. Те били без документи за самоличност, но при щателната митническа проверка са намерени два паспорта на китайски граждани – единият на 20, вторият – на 31 години. Данните от документите се идентифицират с укритите мъже.

Работата по случая продължава в ГПУ-Свиленград.

Водачите, стюардесата и укритите пътници са задържани за срок до 24 часа.

Последвайте канала на

Десислава Станева
952 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини