Сериен крадец избяга от патрулка след ареста си

  • 27 март 2024 17:08

  • 6539
  • 2
Сериен крадец избяга от патрулка след ареста си
© Bulphoto (архив)

Сериен крадец в Бургас избяга от полицейски автомобил след ареста си. Мъжът е бил задържан за извършени множество кражби на хранителни стоки и алкохол от магазини, разположени на територията на морския град.

Сигнал за 21-годишния криминално проявен бургазлия е подаден на 25-ти март от служител на магазин в бургаския ж.к. „Меден рудник“. Забелязал, че мъжът многократно посещавал търговския обект, с цел извършване на кражби и се обадил на СОТ-фирмата на обекта.

Междувременно крадецът се опитал да напусне магазина, но служителят го помолил да остане на място до пристигане на екипа от охранителната фирма. Посетителят започнал да обижда охранителя, като го заплашил с убийство, отправил физическа агресия, дърпал дрехите му и го блъскал по тялото, след което успял да избяга от магазина, съобщи БНТ.

Крадец влачи жена на спирка в София, за да я обере

Установен е впоследствие и задържан от полицейските служители на Четвърто Районно управление – Бургас, като е конвоиран със служебен до помещенията за задържане към Пето Районно управление – Бургас.

След пристигане до районното и при излизане от полицейската кола, задържаният побягнал в посока бл. 57, като след около 20 м. се навел и взел от земята предмет. Полицаите възприели действието на бургазлията за реална заплаха и единия от тях след отправяне на ясно предупреждение, използвал служебния си тейзър.

21-годишният мъж е задържан и откаран за преглед в УМБАЛ – Бургас, след което е приведен в помещението за настаняване на задържани лица.

В резултат на полицейските действия на служители от Четвърто Районно управление – Бургас по отношение криминалните действия на 21-годишния бургазлия, с прокурорско постановление същият е привлечен в качеството на обвиняем и му е наложена мярка „задържане под стража за срок от 72 часа“.

Констатирано е, че сред последните му прояви са кражба на хранителни продукти от магазин, разположен на ул. „Мара Гидик“, кражба на хранителни продукти на обща стойност 273,20 лв. от магазин, разположен в к-с „Меден Рудник“, кражба на хранителни стоки и алкохол на обща стойност 66,91 лв. от друг магазин също в к-с „Меден Рудник“.

Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на 21-годишния криминално проявен бургазлия продължава от служители на Четвърто Районно управление – Бургас.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6539 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.03.27 | 20:48

2
ЕЕЕ БА ТИ И ПОЛИЦИЯТА ЩОМ И ЕДИН МАНГАЛ НЕ МОГАТ ДА ЗАДЪРЖАТ ОТ РАЗ.
нямаиме

2024.03.27 | 19:26

1
нали става дума за чистокръвен циганин

Добави коментар

Водещи новини