Прокурор: Нотариуса и Велимир Атанасов присъстваха на коледното тържество на СРП през 2021 г.

  • 13 март 2024 12:45

  • 2407
  • 1
Прокурор: Нотариуса и Велимир Атанасов присъстваха на коледното тържество на СРП през 2021 г.
© БТВ

По време на изслушване в Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет прокурор Вероника Димитрова от Софийска районна прокуратура (СРП) заяви, че Мартин Божанов и Велимир Атанасов са присъствали на коледното тържество на районната прокуратура в Банско през 2021 г.

Всичко по темата:
Убийството на Мартин Божанов-Нотариуса и трусовете в съдебната система 278

Данни за присъствието на Божанов на тържеството излязоха при предходни изслушвания на служители от СРП. Тя добави, че не е била уведомена, че те ще присъстват. Също така уточни, че е разбрала кои са Божанов и Атанасов след няколко месеца, когато е чула, че на тържеството е имало "двама души, които не са с много добра репутация", поинтересувала се е кои са те и е прочела медийни публикации за тях. „Всички други на банкета ги познавах, освен тези двама души“, посочи тя. 

Във ВСС изслушват прокурори за банкет с Нотариуса

Десетимата изслушани прокурори днес, които са присъствали на коледното тържество, казаха, че не познават Мартин Божанов, а повечето са разбрали за това кой е той след убийството му, предаде БТА.

Припомняме, че Мартин Божанов-Нотариуса беше убит в София на 31 януари. От прокуратурата влязоха в частен клуб SS в столичния квартал “Гео Милев”, свързван с Божанов. По време на обиските са иззети компютри и различни материални носители на информация. Прокуратурата проверява дали в клуба са членували магистрати, както дали и защо са ходили там. В момента се води досъдебно производство за организирана престъпна група, част от която е Божанов, създадена с цел оказване на натиск на магистрати, имотни измами и пране на пари. В парламента беше създадена временна парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Божанов. Съдийската и Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет също започнаха да работят по казуса и евентуалната връзка на магистрати с Мартин Божанов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2407 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.13 | 14:55

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:=====>> use.my/man

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини