Издирвани от италианските власти българи са задържани в Лом и Враца

  • 12 март 2024 20:11

  • 5697
  • 3
Издирвани от италианските власти българи са задържани в Лом и Враца
© Пресцентър МВР

Българи, издирвани от италианските власти, са установени в рамките на международна операция срещу трафика на хора. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Шестимата български граждани са установени и задържани на територията на градовете Лом и Враца. Действията са проведени вчера от служители на Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП), сектор „Издирване“ и Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи (МВР) - Монтана и Враца, с участието на представители на ENFAST (European Network of Fugitive Active Search Teams) - Италия.

Операцията е стартирала след сигнал от италианските власти за провеждащо се в град Лече разследване за организирана престъпна група за склоняване към проституция. Според подадените данни от Апенините в нея участват 22-ма души, предимно българи. По-късно от италианска страна е изпратена информация за български граждани, за които е издадена Европейска заповед за арест, и за които има данни, че се намират на територията на България.

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни действия е установено точното местонахождение на петима мъже - на 21, 23, 31, 34 и 49 години, и на 29-годишна жена, които са задържани.

Във Велико Търново заловиха 74-годишен, издирван от властите в Германия

Уведомени са Дирекция „Межународно оперативно сътрудничество" (ДМОС)-МВР и окръжните прокуратури във Враца и Монтана за последващи действия по наложените Европейски заповеди за арест.

Успоредно с действията у нас, арести са предприети и на територията на Италия, информираха още от вътрешното министерство.

По-рано днес от МВР съобщиха и за неутрализиран канал за трафик на наркотици от Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) заедно с австрийската и испанската полиция.

ГДБОП, австрийската и испанската полиция разбиха канал за трафик на наркотици

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5697 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 09:06

3
❤️ Г­о­­р­­е­­­щ­и­ ­­­м­­­о­­м­и­­­ч­­е­­­т­­­а­­ ­в­и­­ ­­о­­ч­­­а­­к­­­в­­а­т ­­­-­ X­1­­8­­­.­­­F­U­­N
горски

2024.03.18 | 09:55

2
ЦИГАНИ БЕ НЕ БЪЛГАРИ! ЦИ-ГА-НИ!!!!!!!!

2024.03.13 | 00:03

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---->> use.my/man

Добави коментар

Водещи новини