КАТ-Пловдив вече няма къде да прибира конфискуваните коли на пияни и дрогирани шофьори

  • 02 март 2024 08:22

  • 1781
  • 7
КАТ-Пловдив вече няма къде да прибира конфискуваните коли на пияни и дрогирани шофьори
© Булфото

Полицията в Пловдив вече няма къде да съхранява конфискуваните автомобили. Капацитетът на паркингите е запълнен бързо след промените в закона, според които се изземват колите на пияни и дрогирани шофьори.

От МВР призоваха приходната агенция по-бързо да провежда търгове за отнетите автомобили.

Само за последните 6 месеца от пловдивската дирекция на полицията са конфискували близо 130 автомобила. За голяма част от тях вече има окончателно решение на съда, че се изземват в полза на държавата. Но стоят в районните управления или на паркинга на "Пътна полиция".

КАТ: Отнемането на коли е намалило броя на пияни и дрогирани шофьори

"Относно тези автомобили, съответно ние сме уведомили НАП, дали сме исканата от тях информация – състояние на автомобила, къде се намира, документите, ключовете къде са, но към настоящия момент нямаме уведомление за проведени търгове и автомобилите продължават да се съхраняват при нас, което изключително ни затруднява", заяви главен инспектор Николай Кирков – началник на 6-о РУП - Пловдив.

В отговор на запитване от БНТ, от НАП обясниха, че до края на февруари, при тях са постъпили съдебни актове за изпълнение за 151 коли, отнети от пияни или дрогирани шофьори. 48 обаче са в съсобственост и процедурата за продажбата им се удължава. Други 69 са с наложена от МВР забрана за нова регистрация за период до 1 година и преди изтичането на този срок те не могат да бъдат продавани.

Едва 6 автомобила са готови за включване в търг, който ще се проведе на 20 март. Той ще е трети подред, заради липса на кандидат-купувачи.

Това не е изненада, тъй като на публична продан отиват предимно автомобили, произведени преди 2010 година. И старите коли рядко намират нови собственици. Така паркингите на МВР се препълват. А капацитетът в Пловдив вече е изчерпан.

Теренът, който се намира точно срещу КАТ-Пловдив, също ще бъде превърнат в паркинг за конфискувани автомобили. Мястото е предоставено от общината. Тепърва обаче се търси финансиране и предстоят редица процедури, за да може тук да се съхраняват конфискуваните коли.

"И това място ще го напълним. Просто процедурата трябва да бъде по-стегната относно влезлите в сила решения и отнетите автомобили в полза на държавата, би следвало в един по - кратък порядък да им се решава съдбата, каза още главен инспектор Николай Кирков.

Към момента обаче за колите, които не се продават в три поредни търга, законът предвижда нова оценка и провеждане на още три търга с намаляване на цената. Ограничение в броя на тръжните процедури, които могат да бъдат проведени няма.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1781 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2024.05.25 | 09:28

7
❤️ Г­о­­­р­е­­­щ­и­­ ­­м­о­м­­и­­­ч­­­е­­­т­­а­­­ ­в­­и­­ ­о­ч­­а­­­к­в­­­а­­т ­-­­ X­1­­­8­­­.­F­U­N
аер

2024.03.02 | 12:16

6
КАто няма какво да ги правят-да ги даряват на украинците за фронта!!
starshinaтa58

2024.03.02 | 10:04

5
така е,като правиш закони,първо се мисли за ефекта,прилагането и изпълнението

2024.03.02 | 09:48

4
Отслабването без диета и гладуване не е мечта - това е реалност. Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни. Съветвам всички с наднормено тегло да пробват.----> gg.gg/ketoexpo

2024.03.02 | 09:42

3
А БЕ МАЙНИ , НАМАЛЕТЕ КЪРКАНЕТО И ПРАШЕЦА , ДА НЕ СЕ ЗИНТОСАТЕ ПО ТИЯ РАЗКОПАНИ СОКАЦИ.
БАСИ

2024.03.02 | 09:03

2
И.ПИЯНИЯ.ГРАД

2024.03.02 | 08:52

1
Наврете ди ги у газо !

Добави коментар

Водещи новини