Двойният убиец от „Соло“ пристига утре в България

  • 29 февруари 2024 22:00

  • 7244
  • 1
Двойният убиец от „Соло“ пристига утре в България
© Bulphoto (архив)

На 1 март убиецът от дискотека "Соло" Илиян Тодоров пристига у нас от Узбекистан с полет през Мюнхен.

Той има влязла в сила присъда “доживотен затвор” по делото за убийството на Кирил Въжаров и Васил Александров пред заведението на 18 април 2009 г.

Жестокото двойно убийство беше извършено в ранните часове на 18 април 2009 година в центъра на София. Там се засичат две компании, едната от които току що е излязла от дискотека "Соло", която се намира на метри от Съдебната палата. След разменени реплики един от младежите вади нож и намушква трима от опонентите си. След това се качва на такси и изчезва. 21-годишният Кирил Въжаров, вратар на националния отбор по хокей на лед, издъхва на място, а 24-годишният Васил Александров - в линейката на път за болница. Тежко ранен е приятелят им Кирил Димитров, предаде БТВ.

Прокуратурата изпрати документите за екстрадицията на Илиян Тодоров на властите в Узбекистан

Илиян Тодоров беше задържан в Узбекистан в началото на март 2023 г., при опит да напусне страната през летището в Ташкент с полет за Истанбул.

При гранична проверка, летищните власти са установили, че Тодоров използва фалшив руски паспорт и са го задържали. По-късно разбират, че Тодоров е издирван с червена бюлетина на Интерпол за влязла в сила присъда за двойно убийство, постановена от ВКС на Република България.

Тогава бюрото на Интерпол в Ташкент уведомява незабавно своите колеги в София за задържането на Тодоров, а на 9 март 2023 г. Върховната касационна прокуратура изпраща искане за екстрадицията на Тодоров в България за изтърпяване на наказание "доживотен затвор". Срещу Тодоров е образувано наказателно производство за документно престъпление (ползване на фалшив паспорт) в Узбекистан и той е изправен пред Мирабадския районен съд за наказателни дела в Ташкент, който през юли 2023 г. го осъжда на 5 години и 1 месец затвор

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7244 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 09:31

1
❤️ Г­­­о­р­­е­щ­­и­­ ­­м­о­м­­­и­ч­­е­­т­­а­ ­­­в­­и­­­ ­­о­­ч­­­а­­к­в­­­а­т ­­-­­ X­­­1­­8­.­F­­­U­N

Добави коментар

Водещи новини