Онлайн тормоз: Разпространиха телефона на ученичка в група за възрастни

  • 29 февруари 2024 08:14

  • 1830
  • 1
© Нова тв

18-годишна ученичка е станала жертва на онлайн тормоз.

Телефонният номер на Стефани Иванова е разпространен в затворена група в „Телеграм”, където потребители споделят порнографски материали.

Нейният контакт е публикуван със съобщение, че на него желаещите могат да открият сексуални услуги срещу заплащане. Така от няколко дни насам момичето получава десетки нежелани съобщения и обаждания.

В събота Стефани изненадващо започнала да получава съобщения по Viber.

Жените са основна мишена на омраза в интернет, търпят обиден език и тормоз

„Момчета ми пращаха за сексуални услуги, които аз не предлагам. Така разбрах”, разказва Стефани пред Нова тв. Получавала съобщения през 10 минути.

Снимката ѝ е била открадната от профила ѝ във Viber. Тя няма идея, кой би могъл да направи това.

Ученичката се е обърнала към ГДБОП. „Оттам ми казаха, че няма как да ни помогнат и да блокирам всеки, който ми се обади”, разказа Стефани.

„За съжаление не е единичен случай”, заяви Яна Алексиева от Националния център за безопасен интернет.

„Не е безсмислено предложението да блокира номерата. Но за мен тук е доста по-сериозен разговорът в посока това как я подкрепят институциите. Ние като Център за безопасен интернет можем да помогнем. Призовавам я да ни пише или да се обади на телефон 124 123, за да може да ѝ съдействаме, да опишем този случай. Ние работим с „Киберсигурност” и ГДБОП и да го предадем натам”, заяви Алексиева.

По думите ѝ с писмен сигнал с помощта на центъра, подаден към „Киберсигурност”, ще започне разследване заради разпространението на лични данни.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1830 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.29 | 09:46

1
Жeна ми е pазвълнувана от този пpодyкт. Сега сексът е по-дълъг, epекциятa е по-силна, чувствитeлността към оpгазъм се е yвeличила и доpи пeниcът се е yвeличил. това е мeга готино нещо, което съветвам вcички да опитaт, пpочетох за това тук----> use.my/medinfo

Добави коментар

Водещи новини