Пияни шофьори във Варна с бързи производства

  • 24 август 2012 14:25

  • 738
  • 0
Пияни шофьори във Варна с бързи производства
©

В бързи производства, след постигнати споразумения, Районен съд - Варна осъди трима водачи за престъпления по транспорта, съобщиха от пресцентъра на институцията.

За срок от 3 години, при периодичност 3 пъти седмично, 45-годишният Г. Борисов следва да се регистрира по настоящ адрес и да провежда срещи с пробационни служители, както и да положи 150 часа безвъзмезден труд за период от 1 година. Установено е, че на 10 август 2012.г. вечерта той управлявал лек автомобил „Рено” с концентрация на алкохол в кръвта 3,05 промила. Освен това подсъдимият е шофирал в нетрезво състояние, след като вече е бил осъждан, с влязла в сила през 2008 г. присъда отново за управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда. Съдът също така лиши Борисов от право да управлява моторно превозно средство за срок от 2 година и 6 месеца.

По друго дело ВРС наложи на 43-годишен мъж общо наказание „пробация” за шофиране без книжка и в нетрезво състояние. За всяко от деянията бяха определени отделни наказания, като 43-год. И.Райков следва да изтърпи най-тежкото от тях – 1 година и 2 месеца пробация, при двете задължителни мерки, плюс 200 часа безвъзмезден труд в полза на обществото, положени в рамките на година. Подсъдимият е бил засечен при проверка на 6 август 2012 г. да управлява „Форд Фиеста” по пътя между селата Пчелник и Венелин, без изобщо да притежава свидетелство за правоуправление и в нетрезво състояние, с алкохолна концентрация 2,44 промила.

Също в бързо производство и по силата на одобрено от Районния съд споразумение, 29-годишният Б.Петров бе осъден условно за шофиране с 1,95 промила алкохол в кръвта. В ранните часове от нощта на 15 август 2012 г. той е управлявал лек автомобил „Пежо” по бул. „Константин и Фружин”. Съдът му наложи наказание от 3 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок, като го лиши и от право да шофира за срок от 1 година.

Постигнатите споразумения са окончателни и влизат в сила веднага.

Последвайте канала на

738 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини