Иззеха близо 80 кг марихуана при спецакция в Пазарджишко

  • 28 февруари 2024 12:05

  • 1596
  • 1
Иззеха близо 80 кг марихуана при спецакция в Пазарджишко
© Пресцентър МВР

Близо 80 кг марихуана са иззети при спецоперация на ОДМВР-Пазарджик. Разкрита е добре прикрита и оборудвана наркооранжерия за отглеждане на канабис, задържан е 32-годишен мъж, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Специализираната полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества, е реализирана през вчерашния ден. Действията са осъществени от служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" в ОДМВР-Пазарджик и колегите им от РУ-Пазарджик, под надзора на окръжната прокуратура. За отглеждане, държане и разпространение на марихуана е арестуван 32-годишен мъж от Пазарджик.

При предприето претърсване в имот в септемврийското село Карабунар, стопанисван от задържания, криминалистите установили обособена и добре прикрита домашна наркооранжерия, старателно оборудвана с осветление, системи за контрол на вентилацията, влажността на въздуха и температурата. Констатирано е, че в част от съседните помещения се е извършвала последващата обработка на дрогата и подготовката за нейната дистрибуция.

ГДБОП разкри високотехнологична оранжерия за марихуана в столицата, има задържан

Открити са засадени в саксии общо 76 растения от рода на конопа в начален етап на развитие, а в други стаи - множество пластмасови съдове, пълни със суха листна маса от глави и съцветия с общо тегло от близо 15 килограма висококачествена марихуана. Иззети са и над 56 килограма стебла и листа, на които предстояла допълнителна обработка.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1596 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 09:36

1
❤️ Г­о­­­р­­е­щ­­­и­­ ­м­­­о­­м­­­и­­ч­­­е­­­т­а­­ ­­­в­­и­­­ ­о­­­ч­а­­к­­­в­­а­т ­­-­­ X­­­1­8­.­F­­­U­­N

Добави коментар

Водещи новини