Задържаха млад мъж за притежание на защитени видове пойни птици

  • 26 февруари 2024 14:53

  • 3309
  • 1
Задържаха млад мъж за притежание на защитени видове пойни птици
© МВР

Полицаи от Девето РУ - СДВР задържаха млад мъж за притежание на защитени видове пойни птици, съобщиха от пресцентъра на МВР. 

Действията на служители от столичното Девето РУ започнали непосредствено след постъпил сигнал за отглеждани пойни птици от дивата фауна, защитени от Закона за биологичното разнообразие. Незабавно сформираният екип, в присъствието на еколог орнитолог към БАН, извършил претърсване на жилище в ж.к. „Филиповци“. В рамките на оперативните действия са открити общо 54 птици от различни защитени видове - 27 от вида кадънка (щиглец), 13 от вида зеленика, 7 елшова  скатия, 5 обикновено конопарче, кос и една чинка. Установено е, че всички те били затворени в малки клетки и отглеждани в неподходящи условия, застрашаващи живота им. Иззети са също множество клетки и мрежи за ловене на диви птици. 

Арестуваха мъж от Столипиново заради защитени птици

С полицейска заповед за срок до 24 часа бил задържан 21-годишният обитател на жилището По случая е образувано досъдебно производство по чл. 278 от НК. След доклад на събраните материали по случая в Софийската градска прокуратура на мъжа е наложена мярка „подписка“. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3309 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.26 | 18:27

1
Чyвали сте за подобрената формyла на Bиа-гpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея-----> do.my/bluestone

Добави коментар

Водещи новини