Преследване и арести след сигнал за нелегални мигранти в Монтана

  • 09 февруари 2024 14:46

  • 732
  • 1
Преследване и арести след сигнал за нелегални мигранти в Монтана
© Bulfoto

Преследване между полицията и шофьор, превозващ мигранти в Монтана.

Късно в четвъртък служители от граничното полицейско управление Чипровци е подаден сигнал за лек автомобил, превозващ нелегални чуждестранни граждани. Колата е собственост на 64-годишен софиянец и се движи от Враца в посока Монтана.

Той отказва да се подчини на монтанската полиция, която прави опити да го спре и продължава движението си към Видин. Служители на сектор "Пътна полиция" при ОДМВР - Монтана последват автомобила, който навлиза в града. Там водачът спира и тръгва да бяга, но бързо е задържан.

От колата слиза пътник, който също побягва в противоположна посока, но и той е настигнат и също е задържан.

Зад волана на превозното средство бил 27-годишен жител на Белоградчик. Пътникът, гражданин на Сирия, притежава документ за временно пребиваващ в България и е разпитан като свидетел в присъствието на преводач, пише Дарик.

Пострадалите, участвали в гонката в София, са изписани от болницата

По негови данни в колата е имало още три лица от сирийски произход, които са избягали преди задържането им. Автомобилът е иззета, а водачът е задържан за срок от 24 часа.

Работа продължава в РУ - Монтана. С оглед на местопроизшествие е образувано досъдебно производство.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
732 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.09 | 20:53

1
Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виa.гpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----> use.my/azalfa

Добави коментар

Водещи новини