Ген. Миланов: Убийството на Мартин Божанов показа, че няма държава и трябва саморазправа

  • 06 февруари 2024 20:59

  • 3136
  • 8
Ген. Миланов: Убийството на Мартин Божанов показа, че няма държава и трябва саморазправа
©

Съдии са били заплашвани от убития Мартин Божанов - Нотариуса да решават дела в негова полза. Стана ясно, че един от тях е Цвятко Лазаров. А "Продължаваме Промяната - Демократична България" внася в Народното събрание проект на решение за създаване на временна комисия за проверка на факти и обстоятелства относно наличието на нерегламентирано влияние в правосъдната система.

Всичко по темата:
Убийството на Мартин Божанов-Нотариуса и трусовете в съдебната система 274

"Тази временна комисия може и да свърши работа, но в тази ситуация, която завърши с фатален край, е отражение на един друг процес. По ирония на съдбата, съдия Цвятко Лазаров ми е приятел, уви, аз съм и непосредствен свидетел на целия казус. Той е съдия от кариерата, доктор по право, апелативен съдия, дългогодишен служител в съдебната система. За него правото е религия, при него подкуп няма как да мине. Но какво става? Той бива заплашван, подава жалба, Мартин също подава жалба, там се започва, че това е най-корумпираният съдия, защото не решава делото в негова полза", каза бившият шеф на ГДБОП и на НСО ген. Румен Миланов в студиото на "Денят ON AIR".

Той призна, че съдия Цвятко Лазаров е викан няколко пъти в ГДБОП.

Демерджиев: Комисията за Мартин Божанов е лов на вещици, може да е убит заради изтичане на информация

"А по това време неговата жалба остава без движение, стои си. Възможно е други съдии да са се огънали, не казвам корумпирани, а огънали, защото машината работи и мачка. Има изключително много пробойни в цялата система, когато искаш да постигнеш справедливост. Тук е мястото на оперативно-издирвателните служби и на прокуратурата каквото могат да върнат назад - да го направят", допълни ген. Миланов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Попитан дали намира взаимовръзка между Нотариуса и Пепи Еврото, той отговори: "Подходът е доста идентичен, но дали имат връзка или не - трябва друг да отговори. Намери се и клуб, който е с ограничен достъп. Странно е кой го ръководи този клуб, кой осигурява достъп, няма случайности. Това просто е поредният случай и само приказки".

Бившият шеф на НСО е категоричен, че има много инструменти, за да се постигнат резултати.

"Ако връщаме филма назад, малко трудно ще установим каквито и да било факти, само губим време. Въпросът е от тези събития да си проектираме т.нар. "реформа" в службите. Сложете тоз проект за обществено обсъждане - да се обсъди от професионалната гилдия, публичната гилдия, има граждани, които имат отношение. За съжаление, имаме един труп, ако системата работеше достатъчно ефективно - нямаше да се стигне до този фатален край", коментира ген. Румен Миланов.

Той подозира, че убийството на Мартин Божанов е станало заради разчистване на сметки: "Това са професионални убийства. Не съм оптимист, че и тук ще се разкрие извършителят. Те показват, че държавата не работи и трябва саморазправа".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3136 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
чочо

2024.02.07 | 04:06

8
СКРИЙ СЕ КОМУНИСТЕ! МИЛАНОВ !!САМО ПОДКЛАЖДАШ!!
чочо

2024.02.07 | 04:06

7
СКРИЙ СЕ КОМУНИСТЕ! МИЛАНОВ !!
Щото

2024.02.07 | 02:26

6
По твое време нвмаше непрекъсната саморазправа, боклук

2024.02.06 | 23:03

5
Какво стана с " 8 -те Джуджета " !??? Там са всички замесени !! Там е и главният проку%%Р!!

2024.02.06 | 22:51

4
naprotiv boklu ima darjava no tia e kupena ot kirco i asenka i te ubiha turcinat i notariusat zaradi pari.

2024.02.06 | 22:09

3
По брой на генерали и професори на глава от населението сме на първо място във вселената!!

2024.02.06 | 22:09

2
По брой на генерали и професори на глава от населението сме на първо място във вселената!!
Емѝ...ИБАНА ШУШУМИГА СЪМ - МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ-АТИЛА

2024.02.06 | 21:20

1
Братя...не сте много тука във форума но на Украйна и трябва помощ. Хайде към фронта. Да помагаме на киевските евроатлантици. Знам че сте смели хора които са готови да умрат за Америка. Нали така пишеме по коментарите? Утре в 10 вечерта ви чакам на Нос Калиакра. От там ще потеглим с гумените лодки подарени на българският военно морски флот от САЩ, и ще ударим омразните руснаци в гръб през Крим! Тази изненадваща атака ще шашне руснаците и те ще дислоцират силите от Авдеевка в нащо направление и така ще дадем глътка въздух на ВСУ! Не забравяйте да минете през сексшопа да си вземете оръжия и други артикули от първа необходимост. Чакам ви!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини