Лесногорими предмети са усложнили гасенето на пожара в Сливен, при който загина мъж

  • 04 февруари 2024 16:30

  • 6511
  • 2
Лесногорими предмети са усложнили гасенето на пожара в Сливен, при който загина мъж
© Булфото (архив)

Лесногорими предмети са усложнили гасенето на пожара снощи. Това каза днес пред журналисти главен инспектор Стефан Димитров, началник на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Сливен, предаде БТА.

При инцидента загина мъж на 29 години, открит по-късно в една от стаите. По предварителни данни той е починал от задушаване.

"Пожарът се е разразил в целия апартамент предвид това, че сигналът е подаден късно, а вътре е имало много предмети като хартия, пластмасови опаковки, дървения и това е усложнило допълнително обстановката", обясни гл. инсп. Димитров.

На мястото са пристигнали два пожарни автомобила, като при един от тях е имало проблем с компресор и е прекъснало водоподаването за около 3-4 минути.

Жителите на входа са били евакуирани, а пожарникарите са успели да спасят жена от апартамента, която е искала да скочи от терасата, за да се спаси от пламъците. Те са влезли в горящия апартамент и със спасителна качулка, която се поставя на главата на пострадалия и му се подава въздух, жената е била изведена оттам. 55-годишната жена е предадена на екип от Центъра за спешна медицинска помощ, а после откарана в клиника по изгаряния в Пловдив.

Теренът не е позволил да бъде използвана стълба, за да бъде пострадалата спасена с нея, уточни началникът на РС "ПБЗН".

Сигналът за пожара в апартамент на петия етаж в кв. "Дружба" е получен снощи, 3 февруари, в 23:55 часа. Произшествието е ликвидирано от два екипа на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението". Огънят е горял поне 30 минути преди подаването на сигнала.

Пожар отне живота на мъж, а жена е обгазена при пожар в Сливен

Причинени са материални щети на жилището, което е почти унищожено, както и по другите апартаменти. Предстои да бъдат изчислявани щетите. Сградата е спасена.

Причината за пожара е в процес на изясняване. По думите на гл.инсп. Димитров най-честите причини за възникване на пожари са небрежност при боравене с открит огън, оставени без надзор отоплителни уреди - печки на твърдо гориво, има случаи и с електрически одеала.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
6511 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.02.04 | 18:26

2
GLUPOSTI

2024.02.04 | 17:25

1
Чували ли сте за аналог на виа_грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри сeкca ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя----> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини